vrijdag 2 februari 2018

Januari


Hoihoi!

Het nieuwe jaar is aangebroken. Een jaar vol nieuwe avonturen en ervaringen. Maar laten we maar beginnen bij Januari. De maand waarin ik o.a. flauwviel, een vet optreden had en een weekendje weg ging.2018
Het is ongelooflijk, maar 2018 is alweer begonnen. De tijd gaat zo snel en tegelijkertijd zo langzaam. Ik wil genieten van alle kleine momenten en wil soms voor altijd zo jong blijven. Aan de andere kant wil ik zo graag de toekomst beleven. Ik wil studeren, trouwen, kinderen krijgen, reizen, noem maar op... Tijd is een gek iets. Laten we eerst maar eens genieten van de toffe reizen, optredens, vriendschappen en andere mooie en leuke dingen die 2018 te bieden heeft.

Weekendje weg

We begonnen 2018 goed door met het gezin een weekendje weg te gaan naar Drenthe. We zaten in een heel mooi park die net nieuwe glijbanen had. Onder andere een hele grote glijbaan waar je met z'n vieren in een band kan en op een gegeven moment door een soort vrije val een grote diamantvormige tunnel in komt. Waarschijnlijk komt het helemaal niet over wat ik bedoel, maar het is in ieder geval supervet!
Vrijdag kwamen we daar aan en gingen we natuurlijk meteen zwemmen. Helaas kregen we het slechte nieuws dat Ruben niet van de glijbanen mocht omdat hij een gips om z'n been had. (Maar hoe kon hij dan zwemmen? Hij heeft een zwemhoes gekocht waarmee het gips droog bleef. Hij moest hoe dan ook zwemmen) 
Zaterdag bestond uit zwemmen, sporten in de fitnesszaal eens moet de eerste keer zijn, trampoline springen (dat hadden ze ook op het park), uit eten en op de wii spelen. 
Zondag was ongeveer hetzelfde, behalve dat we ook naar een escaperoom gingen in de oude dierentuin van Emmen. Superleuk! Ik ga natuurlijk niks weggeven, behalve dat wij het hebben gehaald :P

Wat lijken we lief.

Ohja, ik heb ook nog een klein ongelukje gehad. We hadden een sauna in ons huisje, waar ik natuurlijk even gebruik van moest maken. Na een kwartier ging ik uit de sauna en stapte ik in bad (zonder af te koelen, doe dit dus wel!). De warmte werd me te veel en ik viel flauw. Na tien seconden weg te zijn geweest werd ik wakker, gaf ik over en kwam snel mijn moeder om me te helpen. Dat was dus een minpuntje van het weekend. 
Maandag hadden we vrij geregeld, dus konden we nog een dagje langer genieten van vakantie. 


24
Wederom weer een weekend van de leukste christelijke tienergroep: 'twentyfour'. We begonnen het weekend met een spel waarin we eerst personen moet omschrijven, vervolgens uitbeelden en dan omschrijven met één woord. Ik word altijd machtig fanatiek met zulk soort spellen, eigenlijk met alle spellen. 
Na het eten hadden we een supertoffe dienst met een vet grote band van tien mensen ofso. Het ging over waardevol zijn. Wat me bijgebleven is dat de spreker ons onze ogen dicht liet doen en ons de hand van Jezus voor lieten stellen waar het gat zat waar hij vastgespijkerd werd aan het kruis en dat Jezus tegen ons zei: 'Jij was het waard'. Supermooi! 
Verder heb ik niet echt wat nuttigs te vertellen over het weekend.

Haha, iedereen heeft me streng verboden dit online te zetten. 
Sinterklaas
Huh? Sinterklaas in januari? Ja, Sinterklaas in Januari. We hadden met de vriendengroep het idee om Sinterklaas te vieren, alleen konden we maar geen datum vinden waarop iedereen kon. Uiteindelijk kwamen we op 20 januari. Nouja, prima! 
Zo kwamen we midden in Januari bij elkaar om Sinterklaas te vieren. We begonnen met het vreten van patat en vervolgens de cadeautjes uitwisselen. Ohja, aangezien het zaterdag was, moesten en zouden we 'Wie is de mol?' met elkaar kijken. Wat was het allemaal leuk!


Toetsweek
2018 is niet alleen maar gezelligheid, gelach en plezier. Er moet ook gewerkt worden. En hard ook! Twee weken lang bestond mijn leven uit leren, toetsen maken en na twaalven naar bed. Het resultaat mag er dan ook wel wezen: geen onvoldoendes en *tromgeroffel* een 10 voor wiskunde!

Open dagen

Aangezien de tijd zo snel gaat, ga ik ook weer snel studeren. Hiervoor moet ik natuurlijk wel een studie kiezen. Zo ben ik naar de open dag van Windesheim en Viaa geweest. Aan de hand hiervan heb ik eigenlijk twee favoriete studies: Universitaire Pabo en Social Work. Met Universitaire Pabo haal je in vier jaar twee diploma's: Pedagogische Wetenschappen en Pabo. Je wordt dus veel breder opgeleid dan alleen maar juf. Superinteressant! Met Social Work wordt je opgeleid om mensen te helpen om weer goed te functioneren in de samenleving. Ik ga binnenkort even meeloopdagen doen en dan zie ik wel of het wat voor me is! Optreden
27 januari kregen we de eer om op te treden bij Next Move, een organisatie die evangeliseert in de sportwereld. Bij dit event mochten we de opening verzorgen en wat was het tof! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten