donderdag 4 januari 2018

December


Hoihoi!

December was een drukke maand, dus ik heb weer veel leuke dingen te vertellen. Have fun :PSinterklaasweekend
Het weekend van 2 en 3 december heb ik welgeteld drie keer Sinterklaas gevierd! 
De aftrap was stresssinterklaas (Zoveel s'en heb ik nog nooit gezien in een woord) met m'n team. Het houdt in dat je ter plekke lootjes trekt, cadeautjes koopt en een gedicht schrijft. Dat alles in een uur! Twee teamgenootjes wonen midden in de stad dus dat kwam mooi uit. Ik was redelijk snel klaar met m'n cadeau, maar presteerde het toch om tot de laatste minuut bezig te zijn met m'n gedicht. Uiteindelijk kreeg ik een kettinkje en happy socks. Helaas vond ik de happy socks alles behalve mooi... Gelukkig mocht ik ze nog ruilen hehe. 

Zaterdagavond was dan toch wel het toppunt van Sinterklaas. Ik vierde het met m'n vriendjes gezin, die helemaal gek is van Sinterklaas. Zo kregen we per persoon een bedrag voor elk persoon om hem/ haar cadeautjes te geven. Snap je het nog? Ohja, bij elk cadeau moest een gedichtje. Ruben en ik hebben in totaal wel 15 gedichten gemaakt. 
Iedereen was vet blij met z'n cadeaus, net als ik. Ik heb veel dingen voor m'n kamer gekregen, chocola, sloffen en de rest ben ik vergeten.

Zondag was het alweer de laatste keer Sint voor dit weekend. Dit keer met mijn eigen gezin. We hadden lootjes getrokken en ik had m'n vader. Tot mijn grote verrassing (ergens ook weer niet) had Ruben mij getrokken. Gelukkig maar, want ik heb ik een supervette kamerplant gekregen en een vet leuk spel (who's the dude?). Sinterklaasbonusjes: Ik heb ook nog lootjes getrokken met de dansteams die ik lesgeef. Wederom vet gezellig (en lekker).


Twentyfour
Jaja, alweer de maandelijkse mededeling over hoe leuk deze christelijke tienergroep is. Dit weekend zouden we het station van Zwolle gaan lastigvallen en met mensen gaan praten over de betekenis van Kerst. (Gelukkig) is dit niet doorgegaan en bleven we op locatie. Omdat we niks beters te doen hadden, gingen we de kerstdans nog maar even oefenen om de volgende dag een filmpje te maken over kerst. 
's Avonds deden we het spel 'Over de streep'. Voor degene die het niet kennen, er worden persoonlijke vragen gesteld en als je dit herkent in je leven, stap je over de streep. Het doel is om een hechter team te worden. Het was best confronterend, maar toch ook wel weer heel mooi. 
De volgende dag hebben we het filmpje gemaakt en nagedacht over welke personen jou inspireren. 
Al met al een vet mooi en gezellig weekend!


Kerst in oud Kampen

In de maand voor kerst moet je sowieso 1 kerstmarkt bezocht hebben. Ik tenminste. Ik vind dat echt vet leuk. Dit jaar gingen we met het gezin naar Kampen waar ze de oude stad hadden omgetoverd tot een groot kerstfeest. Overal liepen mensen rond in kleding van vroeger en waren ze helemaal in hun rol. De ene had de pest en de andere liet mensen schrikken. In elke straat werd je verleid door wel 20 eetkraampjes. Ze hadden er zeker weer wat moois van gemaakt!Optreden
Geen optreden van mezelf dit keer, maar van een groep die ik les geef. Het was zeker even stressen de weken ervoor, maar het is gelukt! We mochten optreden bij het Kerstevent van Zwolle en wat hebben ze geknald!


Team SALT inclusief Maria
Christmaaass
Ik begin het kerstverhaaltje maar bij 24 december. Toen gingen we namelijk met ons team naar een musical van het ontbrekende teamgenootje: Jozef. Haha, ik bedoel dat de musical Jozef heet. Het was in ieder geval een supertoffe musical waarin het kerstverhaal op een vernieuwende en grappige manier werd verteld. Loved it!
Op naar eerste kerstdag. Ruben en ik waren vandaag bij mijn ouders. We gingen eerst naar de kerk en vervolgens even langs opa en oma. 's Avonds hebben we met nog een ander deel van de familie heerlijk gegourmet. 

Zo gaat het wel vaker: hij kookt, ik kijk
Tweede kerstdag vertrokken we naar zijn gezin. Eind van de middag begonnen we met de voorbereidingen van het 3-gangen diner waarin ieder koppeltje een gang moest voorbereiden. Wij verzorgden het voorgerecht: mosterdsoep en carpaccio. Vervolgens kregen we twee hele kippen voorgeschoteld en als dessert hadden we twee soorten ijs en de rest weet ik niet meer. Tussen de gerechten door lieten we het eten zakken door middel van potjes 'Party&Co'. Het was leuk. 

Oudjaarsdag
Mijn vader was deze dag jarig, dus bestond de dag uit oliebollen, appelflappen, appelbeignets, kersenflappen, ananasflappen en ohja... Ook nog wat visite. En vuurwerk. Verder geen interessante dingen.

-Anna

1 opmerking: