zaterdag 23 september 2017

Vandaag vergaat de wereld.

‘Einde der tijden begint op 23 september 2017’

Hey!

Een paar dagen geleden kreeg ik een appje van een vriendin: 'Hoihoooii! Heb je al gehoord van de theorie dat zaterdag 23 september de wereld vergaat/ Jezus terugkomt/ de eindtijd begint?' Ook hallo... Ik had geen idee dus ik ging maar op onderzoek uit.Het is een heel technisch verhaal met allemaal sterrenbeelden en cijfers die in de bijbel staan, dat kan ik niet zo goed uitleggen. Als je de theorie wilt weten moet je hier klikken.

Maar goed, nu over naar het psychologische/filosofische/religieuze gedeelte van de theorie. Hoe gek is het als je bedenkt dat de wereld zo snel vergaat. Het eerste wat ik dacht toen ik het hoorde was dat ik nog lang niet klaar ben met leven. Ik wil nog zoveel dingen doen! Ik wil nog zoveel dingen bereiken en de wereld ontdekken. 

Aan de andere kant, blijkt de hemel toch vele malen vetter te zijn. Zonder pijn en lijden... Zonder al die vreselijke orkanen die alles verwoesten. Zonder de IS die levens vernietigd. Zonder ziektes die harten laten breken. En last but not least... Zonder huiswerk en toetsweken. 
Maar even zonder grappen. Voor zo'n paradijs wil ik m'n huidige leventje wel opofferen.

Het is zo onvatbaar om ook maar een poging te doen tot het begrijpen van het vergaan van de wereld. Waar gaat iedereen naartoe? Wat gaat er gebeuren? Ga ik wel naar de hemel? 
Vooral over de laatste vraag gingen die vriendin en ik nadenken. Het komt dan toch wel heel dichtbij als iemand beweert dat de wereld binnenkort vergaat. 
Geloof ik wel genoeg om in de hemel te komen? 
Ik ging op onderzoek uit en ging bladeren in de bijbel om tot een antwoord te komen. Het leek me logisch om in openbaringen te kijken, maar ik werd door een stemmetje in m'n hoofd geleid naar de welbekende tekst Johannes 3:16: 'Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.
Okay, dus iedereen die in Hem gelooft, gaat naar de hemel. Toen ik dat las pakte ik google erbij om de definitie van 'geloven' op te zoeken. Het betekent: Overtuigd zijn dat iets waar is. Het is zo simpel. Je hoeft echt geen ultieme heilige te zijn die urenlang bidt en niks fout doet. Als je overtuigd bent dat Jezus bestaat en voor jou aan het kruis is gegaan, heb je eeuwig leven. Punt. 

Ohja, nog even over de theorie. Ik denk niet dat het waar is. Er zijn inmiddels al zoveel mensen geweest die een voorspelling hebben gedaan over wanneer Jezus terug zou komen of iets in die trant. Ik denk echter dat als Jezus als een dief in de nacht komt, je die niet ziet aankomen. Met andere woorden, zoiets kun je niet voorspellen. 

Wat vinden jullie nou van die theorie? Zijn jullie er bang voor?

-Anna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten