woensdag 9 augustus 2017

Juli


Hey!

Juli was deze keer geen drukke maand! Het was namelijk de maand waarin ik eindelijk VWO 4 mocht afsluiten. Eindelijk vakantie! Ik moest nog wel wat werken, maar dat is ook in mijn voordeel. Verder heel veel leuke dingen beleefd!Schiermonnikoog
Om de laatste toetsweek maar af te sluiten hadden we een excursie naar Schiermonnikoog. Dus mochten we allemaal om 6 uur wakker worden om de bus van 7:15 te halen. Het was een verschrikkelijk lange reis, met de bus en boot in totaal tweeënhalfuur. Nouja, het was in ieder geval beter dan Roemenië waar ik 27 uur lang in een busje moest zitten, zonder te kunnen slapen. Maar goed, alsnog lang voor 1 dagje Schier. 
Eenmaal op Schier aangekomen moesten we nog een kwartier wachten op onze huurfiets. Maar daarna kon de excursie ook van start. 
Eerst fietsten we richting het bezoekerscentrum om een uurtje te spelen als kleine kinderen en nog even moesten doen alsof we serieus aan het doen waren door een filmpje te kijken over Schiermonnikoog en een opdracht te maken. 
Vervolgens fietsten we naar een of andere bunker waar we precies tien minuten aan hebben besteed om vervolgens naar het strand te gaan. Sommige klasgenoten waren zo idioot om het water in te gaan, aan de andere kant waren er ook idioten die dachten dat ze wel een zwarte lange broek aan konden en niet zouden verbranden zonder zonnebrand (me), maar zij hadden ook geen gelijk. 


And last and least (je leest het goed), de geweldige tour met gids terwijl we allemaal zaten weg te branden en in slaap vielen. 
Al met al, het was een prima dagje op een best mooi stukje Nederland. 


Dagje Apenheul en klimbos
Vakantie! Dat moest gevierd worden. Daarom zijn Ruben en ik een dagje naar Apeldoorn geweest. 
Eerst gingen we naar de Apenheul. Ik verwachtte eigenlijk niet meer dan een paar loslopende aapjes. Maar het was echt een complete apentuin (aka dierentuin maar dan alleen met apen). Toen we een apenspotkaart zagen liggen speciaal voor de kids, konden we deze ook niet laten liggen en gingen hiermee ons apenavontuur beginnen. Van dwergaapjes tot gorilla's en van maki's tot orang-oetans. We hebben ze allemaal gezien. De apenheul is zeker een aanrader!
Daarna mochten we zelf de aap uithangen in het klimbos wat er letterlijk naast lag. Twee uur lang hebben we getokkeld, geklommen en geklauterd. Ik hou altijd zo van het klimbos! Het weer werkte ook lekker mee waardoor we echt een geweldige dag hebben gehad.
Ohja... En de afsluiter? KFC!


De laatste loodjes
Theoretisch gezien had ik al vakantie, maar school moest natuurlijk de laatste twee weken nog wel vullen. Dus hadden ze maar een volleybaltoernooi ingepland. We hadden best een goed team en zo versloegen we al onze tegenstanders, behalve de laatste waar we 19-18 mee hadden verloren. Beetje jammer weer.
School had het geweldige idee om Atheneum 4 in te zetten voor de sportdagen van de onderbouw. Het weer was gelukkig aan onze kant zodat de dagen werden afgelast en we niet hoefden te helpen... Superchill!
Verder moesten we nog boeken inleveren en rapport ophalen. 
En toen was ik alweer klaar met Atheneum 4! Echt ongelooflijk dat ik volgend jaar alweer naar de vijfde ga...


Deventer
Naast m'n vriendje moest en zou m'n moeder ook met mij de vakantie vieren, dus zijn we samen een dagje naar Deventer gegaan. 
Het was ongeveer een halfuur rijden en nog geen 5 minuutjes op een supercute pondje. Eenmaal in Deventer was het al rond lunchtijd, dus zochten we snel de Sjampetter op. Na een heerlijke lunch was het tijd om te shoppen.
Op een gegeven moment was m'n geld op, waardoor we niet meer konden shoppen. We zijn toen maar een cafétje in gelopen. Maar niet zomaar een café... Een chocoladecafé! Ze hadden wel 60 verschillende soorten chocolademelk! Daar moest ik natuurlijk een van proeven samen met een heerlijke brownie.
Na het chocolade momentje zijn we nog even een paar snuffelwinkeltjes ingelopen met allerlei leuke boekjes, decoraties en friemeltjes. 
Het was een hele gezellige dag!


Dansworkshop
De avond dat ik terugkwam van Deventer werd ik opgebeld of ik als 16-jarige 15-jarige leerlingen van mavo een dansworkshop wou geven (met behulp van Ruben). Ik heb er zooo lang over getwijfeld! Aan de ene kant was het heel goed voor m'n ervaring en verdiende ik geld, aan de andere kant twijfelde ik of ze wel naar me zouden luisteren. Uiteindelijk had ik de knoop doorgehakt en besloot ik de workshop te geven. De dag erna heb ik samen met Ruben de dans bedacht en geoefend en in de avond kregen we informatie van onze opdrachtgever. Ik zag het steeds meer zitten! 

Die avond zijn we richting Groningen gegaan om daar, jawel, KFC te pakken en te slapen bij Rubens oom en tante (die ik nog maar één keer eerder had gezien). 
De volgende ochtend werd ik 5.40 wakker terwijl we 'pas' 6 uur op hoefden te staan, wat uiteindelijk 6.20 werd. Ontbeten, klaargemaakt en vertrokken richting Winsum waar we de workshop moesten geven. Het was echt een minischooltje! Er zaten ook maar 200 leerlingen op ofso. Maar goed. 

De eerste groep was gewoon niet gemotiveerd. Toen we vroegen of ze er een beetje zin in hadden, riepen ze luid in koor 'nee'. Goed, laten we dan maar beginnen. Het leuke was, hoe langer we bezig waren, hoe beter ze meededen. Uiteindelijk hebben we in anderhalfuur een hele dans aangeleerd gekregen!

De tweede groep was wat meer bijdehand, maar ook wel gemotiveerder en leuker. Zo zei een jochie tijdens het voorstelrondje: 'Hoi, ik ben ... en ik vind voetbal leuk, en Anna.' Ik wist niet zo goed hoe ik daar op moest reageren dus ik negeerde het maar een beetje. 
Ondanks de bijdehante jochies, durfde de groep wel meer zichzelf te zijn en deden veel leuker en beter mee. Deze keer hadden we de dans in een uur af en hadden we zelfs nog tijd over om te battlen.

Kortom, een hele goeie en leuke ervaring!


Werken, werken en nog eens werken
Ik had niet voor niks een vakantiebaantje, dus moest ik de maand juli flink aan de bak. Ik heb het allemaal overleefd en ik heb ook nog eens een mooi zakcentje. New Wine
Mijn eerste weekje weg was naar Biddinghuizen, naast Walibi. Daar vond namelijk een hele toffe christelijke conferentie plaats: New Wine. Ik was met een vriendin mee en haar vriendengroep. Ik kende eigenlijk niemand. Maar gelukkig was iedereen heel aardig en klikte het al snel met een ander meisje. 

Een gemiddelde dag zag er ongeveer zo uit:
8.15: Wakker worden door schreeuwende kinderen
8.30: Douchen, ontbijten en klaarmaken voor de dag
9:30: Ochtenddienst met aanbidding door Insalvation (aanrader!) en een spreker
10.45: Seminarronde 1 (Seminar is eigenlijk een uitgebreide preek van in dit geval 45 minuten waar je wat dieper op 1 onderwerp ingaat). Per ronde kon je uit 3 onderwerpen kiezen.
11.30: Lunchen, chillen, koffie drinken etc.
14.30: Seminarronde 2
15.30: Snuffelen in winkeltjes, telefoon aan de lader leggen, middagdutje etc.
17.30: FOOOOD
19.00: Avonddienst. Basically een gelegenheid waar je al je tranen kunt uithuilen omdat God zo ongelooflijk cool is. 
21.30: Nu pas was de dienst afgelopen omdat het altijd een uur uitliep door de toffe dingen die er gebeurden. Meestal gingen we onder de partytent of op het dorpsplein (hoofdterrein) zitten met de vriendengroep tot 00:00-1:00. 

Ohja, forgot to mention. We kampeerden. Dat was wel echt overleven. Vooral de dixiedouches en de zowat outdoortoiletten. 
Voor de rest was New Wine helemaal geslaagd!-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten