woensdag 30 augustus 2017

France'17


Hoihoi!

Deze vakantie ben ik er weer op uit geweest. Dit keer naar de Jura in Frankrijk met m'n gezinnetje. We hebben weer heel wat beleefd, maar het ging niet allemaal even soepel...Slechtste start ooit
We vertrokken vroeg in de ochtend om half zes in de verwachting dat we dan rond 4 uur op de camping zouden zijn. Alles ging erg lekker, totdat papa wegdommelde, de linkerkant van de snelweg raakte en zo twee klapbanden ontstonden! We schrokken ons natuurlijk helemaal kapot, maar gelukkig konden we veilig naar de vluchtstrook rijden. We hadden verwacht dat de hele linkerkant van de auto total-loss was, waar ik zat, maar de auto zelf had geen schrammetje opgelopen. Alleen de banden waren kaduuk. 
Nog geen 5 minuten later kwam er een mannetje aan die ons kon helpen en een sleepwagen belde. Die kwam ook al redelijk snel en zo werden we naar de garage gebracht. Na drie uur gezeur van de anwb en de taalbarriere tussen de monteur en wij konden we dan eindelijk weer de weg op met nieuwe banden. 


Uitzicht vanaf ons plekje

Camping
We stonden op een camping aan het meer en verbleven in de stacaravan met het mooiste uitzicht van de hele camping. Daardoor moesten we wel steeds heuveltje op en af, maar dan heb je ook wat. De stacaravan was best wel klein, maar bevat alles wat nodig was. Behalve een goeie douche. Okay, er was een douche. Maar die was zo verschrikkelijk!
Hij begon ijskoud, deed je een tikje warmer, werd je levend verbrand! Op een gegeven moment ben ik dus maar naar de douches in het gebouw geweest omdat die wel normaal werkten. 
Verder een prima camping.


Het geliefde meer
De eerste dag dat we er waren was het supermooi weer! Met iets van 25 graden was het ideaal weer om naar het meer te gaan. We vonden een heel mooi plekje waar ook deze springplanken waren van ong 3, 5,5 en 8 meter. En natuurlijk ben ik ook van de hoogste geweest.
Ook de laatste dag hebben we genoten van de zon en het meer. Ik vind zo'n meertje dan veel leuker dan een zwembad. Na zonneschijn komt regen (gelukkig ook andersom)
Volgens mij is dit de meeste pessimistische uitspraak ooit. Maar goed. De dagen na de stralende eerste was het dus heel veel regen. Echt heel jammer! Daardoor hebben we twee van de zeven dagen verspild aan het binnen zitten. 
Maar na regen komt er ook weer zonneschijn. Zo hebben we toch nog wat kunnen doen.Les cascades du Herisson
Voor mij het hoogtepuntje van de vakantie, watervallen! Ik had net een nieuwe fotografietechniek ontdekt waardoor je watervallen zo'n magisch effect geeft. Dus daar ben ik de hele tijd mee bezig geweest haha. Genève
We zijn ook nog naar het stadje Genève geweest. Op zich hebben we niet heel veel gedaan. Beetje meertje bekijken, beetje dure winkeltjes bekijken en een beetje kerken bekijken.


Verder hebben we niet heel veel bijzonders gedaan eigenlijk. Ik heb het erg naar m'n zin gehad!

-Anna

Ps: We zijn zonder klapbanden thuis gekomen ;)

1 opmerking: