woensdag 14 juni 2017

Mei


Hey!

Na enige afwezigheid ben ik er gewoon weer met mijn maandelijkse praatje wat ik allemaal heb beleefd. Bevrijdingsfestival
Op 5 mei mocht ik de vrijheid op een wel heel bijzondere manier vieren. Namelijk op het podium van Bevrijdingsfestival Overijssel. Om 5 voor 5 werden we het podium opgestuurd om een dansje te doen voor een nogal groot publiek. Hoe vet! 
Na het geweldige optreden zijn we met een stel vrienden naar een pizzeria gegaan om ons daar weer vol te vreten en mentaal voor te bereiden op claustrofobie die we spontaan zouden krijgen bij het optreden van Keningston .Potverdorie ik doe het altijd fout, er moest Kensington staan.


Puzzeltocht
Mijn lieftallige schoonmoeder heeft een eigen bedrijfje voor de verzorging van puzzeltochten. De puzzels moeten natuurlijk wel kloppen. Daarvoor schakelden ze een goed en een minder goed team in. Namelijk een team bestaande uit m'n schoontante (huh, is dit een woord?), schoonzus en ik, strijdende tegen team schoonvader en vriendje. We moesten een route lopen door Nijmegen en foto's zoeken die op ons blaadje stonden. 

Terwijl de dames een foto hadden gevonden,
vond ik dit prachtige plaatje wat natuurlijk vastgelegd moest worden.

Team vrouw had gewonnen, obvious. 

Feestje
Als de danstrainsters jarig zijn, moet natuurlijk het hele team worden uitgenodigd. Zo gezegd, zo gedaan. Daar zaten we dan met het team plus nog andere vrienden van hen in het niet hele ruime kamertje. Maar goed. Gezellig was het wel. 


Twentyfour
Helaas moest ik de hele zaterdag werken, dus ik had het halve twentyfour weekend al gemist. Maar goed, wel lekker geld verdiend. 
Ik kwam zondag al om 8:45 binnenwandelen. Gek genoeg was ik de enige levende, iedereen sliep nog. Bleek dat ze een of ander wie is de mol spel speelden en ze daarvoor de avond ervoor een nachtspel hadden gedaan. Gelukkig had ik nog wat huiswerk meegenomen wat ik kon maken. 


Na het ontbijt hadden we worship. Het was superlekker weer dus we gingen buiten zitten met een gitaartje en boomstammetjes. Huh, boomstammetjes? Ja, dat las je goed. We kregen de opdracht om op een boomstammetje een tekst te schrijven die in je opkwam en/of je aansprak. 

1 Korintiërs 13: 4-8
's Middags hadden we een eindspel van 'Wie is de mol' waar ik niet aan mee had gedaan, omdat ik halverwege het weekend kwam. Ik snapte er dan ook weinig van.


Aangereden
Okay, dit klinkt allemaal veel heftiger dan het is. Maar goed, ik zal het even uitleggen. Ik fietste vet vrolijk door de winkelstraat van Zwolle op weg naar school. Op mijn e-bike ga ik natuurlijk vet snel en haal ik nog wel eens mensen in. Nu was dit ook het geval. Op het moment dat ik een vrouw wil inhalen, gaat zij naar links zonder om te kijken of haar hand uit te steken en boem! Opeens lag ik op de grond. Gelukkig wist ze zelf ook wel dat het grotendeels haar fout was en gaf me haar gegevens. Eenmaal op school had ik ziek veel last van m'n knie en moest ik bijna janken in de klas van de pijn. Maar ik ben een grote meid, ik kon het verdragen. Nog ongeveer drie dagen last gehad en een kapotte broek, die gelukkig werd terugbetaald. 
Wat leren we hiervan? Altijd je hand uitsteken, anders kan je kleine meisjes pijn doen. 


Hemelstijl
Op Hemelvaartsdag moest er natuurlijk wel een feestje worden gevierd, we hebben namelijk niet voor niets vrij gekregen. Daarvoor ging ik met een groep vrienden naar heidebeek, waar hemelstijl gehouden werd. Een klein christelijk festival voor tieners. Er waren nog niet zoveel bezoekers, aangezien het de 1e editie was.


We hadden een dienst, met worship onder leiding van de enige echte Hanne de Vries. Dat was wel echt cool trouwens. Die gast kan wel zingen. Daarna hadden we een praatje van David de Vos, de bekendste spreker van Nederland onder de jongeren. 

Er stonden allemaal kraampjes op het terrein voor het dinner waar je dan van alles kon kopen. Wij waren alleen nog niet tevreden met Turkse pizza alleen en hebben nog maar een ijsje bij de mac gehaald. 

Toen begin alweer de tweede dienst met Hanne de Vries en een spreker. Ik zou jullie graag inhoudelijke details willen vertellen, maar ik heb geen idee meer waar de preken over gingen. 
Ohja, de afterparty was ook één groot feest. Raas eens wie zich als de grootste idioten gedroegen? Juist, onze twentyfour-leiding.

Campingleven
Eindelijk had ik weer een soort van vakantie. Dat moest natuurlijk wat meer worden gerealiseerd door op een camping te staan met m'n schoonfamilie. Ruben kwam me ophalen van het station in Tilburg en we gingen vervolgens nog even de stad in. toen we een sneaker outlet tegenkwamen konden we er natuurlijk niet met lege handen uitkomen. Ruben heeft zich beheerst, maar ik kon deze prachtige sneakers niet laten staan.


Gelukkig hadden we naast de caravan een kek opblaaszwembadje staan waar we konden afkoelen, aangezien het zo warm was. 
's Avonds zijn we nog uit eten geweest voor m'n schoonzus d'r verjaardag en hebben we nog met kleine kindjes gespeeld die naast ons stonden.
Vet leuk trouwens. Het populairste hardstylefestival was in hetzelfde gat als onze camping precies wanneer wij er stonden. Tot 12 uur hebben we dus last gehad van aardbevingen. 

De volgende dag dachten we schoonmoederlief wel even te kunnen helpen met haar autopuzzeltocht, maar dat duurde toch langer dan gedacht. We zijn toen maar afgezet in een dorpje dichtbij zodat we nog even ijs konden halen.


Mei was ook zeker een leuk deel van m'n leven.

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten