vrijdag 5 mei 2017

Vrijheid

foto van Dance Inc.

Hey!

Vrijheid. Een begrip wat voor ons als Nederlanders heel normaal is, maar voor andere gebieden alleen maar een hoop is. We beseffen niet half hoeveel geluk wij hebben om hier te wonen. Terwijl wij veilig naar het Bevrijdingsfestival gaan, wordt er wel weer ergens een aanslag gepleegd. 72 jaar geleden kwam er een einde aan de Tweede wereld oorlog. Een einde aan het schuilen, onder druk staan en de honger. Eindelijk vrijheid! 
Nu mogen wij die vrijheid nog steeds vieren. Hoe vet, dat wij na 72 jaar nog steeds vrij zijn?

Zoals ik al zei is dat lang niet overal zo. In 2015 werden er 7000 christenen vermoord omwille van het geloof. Elk jaar worden 250.000 kinderen wereldwijd actief ingezet in oorlogen. De VN schat dat ruim 250.000 mensen zijn omgekomen in de Syrische oorlog en er 10 miljoen mensen op de vlucht zijn.

Ik voel me dan zo machteloos. Waarom gebeuren dit soort dingen? Hoe kunnen mensen zo immens evil zijn? En ik kan er gewoon zo weinig aan doen. 

Wat ik vandaag in ieder geval ga doen is m'n vrijheid koesteren. Niet alleen vandaag, maar zolang ik vrij ben. Want vrijheid is een heel uniek en bijzonder iets. 

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten