woensdag 10 mei 2017

April


Hey!

Ik wou jullie simpelweg weer eens over mijn leventje vertellen. Wat ik nou eenmaal doe in een maand als april. Dus bij deze.Werk
Zoals jullie al hebben gelezen in het artikel 'Maart' ben ik aangenomen bij een ijssalon in m'n dorp. Op 1 april was m'n eerste werkdag. No joke. 
Het was zo vermoeiend en indrukwekkend. Nooit geweten dat ijs scheppen zo ingewikkeld zou zijn. Je moet precies de juiste hoeveelheid in een bakje doen en alle gaatjes opvullen. Niet te vergeten dat je de ijsscheppen in de bakken moet laten maar de bolletjestangen in het water terug moet leggen. Het is me echt al tien keer overkomen dat ik op tangen in het ijs werd gewezen. Daarbij moet je ook nog je hoofd aan het werk zetten bij het teruggeven van wisselgeld. 
Gelukkig gaat het steeds beter en heb ik er steeds meer plezier in!

Toetsweek
Het feest was weer begonnen! De week waarin je niks anders kunt doen dan leren, leren en nog eens leren. Ohja, laten we het belangrijkste niet vergeten: toetsen maken waarbij de helft wat je geleerd hebt niet gevraagd wordt. Gelukkig kwam ik er weer redelijk vanaf: Aardrijkskunde 6.3, Frans 6.4, Scheikunde 6.5, Biologie 6.6, Muziek 7.8, Engels 7.8, Wiskunde 8.4 en Nederlands 8.7. 
Natuurlijk heb ik m'n herkansing gewoon gebruikt voor m'n laagste cijfer. Beetje jammer dat ik m'n herkansing slechter heb gemaakt dan de echte toets...

Evolutie en schepping

Midden in de toetsweek ben ik met Maaike naar een soort studie gegaan van de kerk over de evolutie en schepping. Het was zooo interessant! Voor het hele verhaal kan je hier klikken.Jubileum
Op 6 april waren m'n vriendje en ik alweer een halfjaar bij elkaar. Deze dag mocht natuurlijk niet zonder feestje voorbij gaan. We zijn dus naar 'de Zoete inval' gegaan. Een heel klein, gezellig restaurantje in het centrum van Zwolle. We gingen zitten en er kwam een ober ons uitleggen hoe het eten daar werkte. Elke keer als je een bestelling ontving mocht je weer bestellen. Dat ging dan door voor twee en halfuur. Je kreeg elke keer kleine porties zodat je er van kon genieten, maar zeker ruimte overhield voor de volgende bestellingen. Echt ideaal! Het was dan ook echt heerlijk...

RUG
Met de toetsweek achter de rug, gingen we naar de RUG. Deze grap ging serieus per ongeluk. Goed, back to the point. We zijn met Atheneum naar de Universiteit in Groningen geweest. We moesten zelf een studie uitkiezen passend bij je pakket. Beetje jammer dat er geen één studie bij zat die mij interessant leek. Ik koos dan maar geneeskunde. Had ik in ieder geval een beeld bij de studie die ik sowieso niet ga en kan kiezen. Well, that makes sense. Nee grapje, dat was de enige studie waarbij ik me nog wel een dag mee kon vermaken.
We kregen eerst een hoorcollege van ongeveer een uur over de hersenen. Opzich wel interessant, maar daar zou ik nou niet m'n hele leven mee bezig willen zijn. 
Daarna gingen we een cases oplossen. Ik denk dat je het zo schrijft, geen idee. In ieder geval. Je krijgt een situatiebeschrijving over iets wat zou kunnen voorkomen als jij later dat beroep hebt, in dit geval dokter, wat je dan moet oplossen met je werkgroep. 
Na de lunch gingen we bij verschillende studieverenigingen langs. Ik weet nog steeds niet goed wat het inhoudt, maar wij kregen te horen over de verschillende studies die er binnen de medische opleidingen zijn op RUG. Interessant, maar niks voor mij. Ik heb namelijk geen natuurkunde, wat je met bijna alles nodig hebt.

Paasweekend: Weekendje weg met schoonfamilie en twee wedstrijden
We hadden al een halfjaar en ik had nog geen nichtje gezien. Nouja, een paar familieleden op Ruben's verjaardag. Maar niet de hele familie bij elkaar. Eens moet de eerste keer zijn. Laat die eerste keer dan ook maar meteen een heel weekend zijn. Gelukkig waren ze allemaal heel aardig. Had ik ook gezegd als ze dat niet waren, ik moet ze immers te vriend houden.
Het begon op Goede vrijdag. We hadden de keuze tussen een dienst van anderhalfuur en één van drie kwartier. Raad eens welke het was geworden?
Wrong choice. We kwamen binnen en het was muisstil. Awkward. Okay, dan maar gewoon ergens gaan zitten. Natuurlijk werden we vooraan gezet. De hele dienst bestond uit Psalmen en staties (Het paasverhaal in 't Poezië). Je moet ervan houden. En dat doe ik niet. 


De volgende dag moesten we alweer vroeg opstaan om naar een outdoor park te gaan. We begonnen met klimmen op klimmuren. Een deel wat ik persoonlijk echt heel leuk vind. Mijn moeder heeft meerdere keren verteld dat ik eerder kon klimmen dan lopen. 
Vervolgens gingen we boogschieten, wat me ook nog wel goed afging, en een of andere puzzeltocht, jong tegen oud. Natuurlijk hadden wij gewonnen. 
's Avonds had ik een danswedstrijd met het team. Zenuwachtig als ik was, wist ik gewoon dat er iets fout zou gaan. Inderdaad, ik botste volop tegen iemand op en het duurde 3 seconden voordat we herstelden. Verder ging het nog wel redelijk. We werden in ieder geval geen laatste. Wel 7e van de 8. Als troost hebben Ruben en ik maar KFC gepakt. 

1e paasdag gingen we uiteraard weer naar de kerk. In vergelijking met vrijdag, zeker geslaagd. Blijkbaar was het een traditie voor de familie om te volleyballen. Gelukkig heb ik even op volleybal gezeten en ben ik niet de slechtste. 


2e paasdag had ik weer een wedstrijd. Deze ging gelukkig echt heel goed. We zijn 7e van de 13 geworden! Een hele verbetering ten opzichte van vorige keer...

Nederland zingt dag
Het tv-programma 'Nederland zingt' is voor mij een aanleiding tot doorzappen. Laat het nou net zijn dat we op de jaarlijkse bijeenkomst van Nederland zingt mochten optreden! Het was superleuk, echt waar. Ik had alleen niet in het publiek willen zitten. Als je ons wilt zien shinen, klik dan hier. Superfijn ook dat ze het orkest voor de helft van het filmpje filmen en nog meer oninteressante dingen (op dat moment;).

24
Net teruggekomen van de Nederland zingt dag mocht ik weer meteen door naar de leukste tienergroep ooit. We hadden twee nieuwe staff die we moesten leren kennen. Dat werd uiteraard gedaan op z'n 24's, namelijk door een spel. De eindbestemming was de verstopplek van een leiding die weg was geweest voor een halfjaar om een bijbelschool te doen. Dus die hadden we even kapot geknuffeld. 
Het middagprogramma bestond verder uit sporten, koken of muziek. Ik was ingedeeld bij koken, om mijn innerlijke keuken prinses naar boven te halen. Eigenlijk was tomaten snijden en afwassen het enige wat ik heb gedaan maarja... 
Na ons overheerlijke, zelfgemaakte gerecht te hebben gegeten, hadden we een dienst. We begonnen met aanbidding en eindigden met luisteren naar profetieën die de spreker ons vertelde. Het was zo bijzonder! 
De volgende dag begon met stille tijd: een brief schrijven naar God. Inmiddels ben ik dat wel gewend. Maar het was heel gaaf om te zien hoeveel tieners hun hart nu luchtten bij het kruis...
De middag hebben we nog sardientje gespeeld: omgekeerd verstoppertje. Een persoon gaat zich verstoppen en als iemand diegene gevonden heeft, moet hij erbij gaan zitten totdat iedereen hem gevonden heeft. Dikke chaos, maar wel heel leuk.

Walibi
Toen was het eindelijk meivakantie! Ik was wel weer even toe aan het rustig aan doen. M'n hele vakantie bestond eigenlijk uit walibi. Vriendjelief en ik hebben namelijk een abonnement. De hele week hebben we dus elke dag twee uurtjes in walibi gezeten, gewoon omdat het kan. 

Beauty and the Beast
Dit is eigenlijk maar twee uur van m'n hele maand, maar wel twee van de geweldigste uren! Ik ben namelijk met mama naar Beauty and the Beast geweest. Wat een prachtige film is dat! Het is serieus één van de mooiste films die ik ooit heb gezien. En dat zijn er nogal wat. De film is echt zo magisch... Precies zoals een sprookje gefilmd hoort te zijn. Zeker een aanrader!

-AnnaGeen opmerkingen:

Een reactie posten