woensdag 8 maart 2017

Februari


Hey!

Februari was wederom een erg druk maandje, gelukkig waren er zeker leuke onderbrekingen. Zoals een optreden, vakantie en nog meer...Familiediner
Op 4 februari gingen we uit eten. Er hadden het namelijk nog tegoed van oma die op 29 december jarig was. We gingen naar een van de lekkerste pannenkoekenrestaurants in de buurt. Natuurlijk was de pannenkoek net iets te groot voor mijn 'oh zo kleine maagje' en kon ik hem niet op. Gelukkig was het vet lekker en hebben we een hele gezellige avond gehad.


Universiteitenvoorlichting
In de vierde van het VWO verwachten de scholen dat we al 24/7 nadenken over onze toekomst. Zo kwamen ze ons tegemoet en bereidden een universiteitenvoorlichting voor ons voor. Fijn. Nu kunnen we lekker 3 uur later weekend hebben. Wie wil dat nou niet?
Nouja, gelukkig heb ik er nog wel een beetje informatie uit kunnen halen. 
We hadden 4 rondes van een halfuur waar je naar studievoorlichtingen kon gaan. Deze studies had ik gekozen:

Ronde 1: Pedagogische Wetenschappen
Ronde 2: Psychologie
Ronde 3: Criminologie
Ronde 4: Voeding en Gezondheid

De eerste ronde was al meteen raak. Pedagogische Wetenschappen lijkt me echt heel interessant. Ik ben er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat ik HBO ga doen, maar deze universitaire opleiding lijkt me echt heel leuk! Ik ga me hierin zeker meer verdiepen.
De rest was eigenlijk niet echt mijn ding. Veel te universitair.


PEC optreden
Vanuit de voorlichting moest ik haasten naar het huis van een vriendin om daar snel wat naar binnen te werken en vervolgens samen naar het park te gaan waar we met de dansschool zouden gaan oefenen voor het optreden. Woow, dat was een lange zin. 
Er lag nog sneeuw, dus het was ziek koud. We hebben dan ook eigenlijk alleen maar heel hard kou gekleumd en extra ons best gedaan zodat we eerder richting het stadion mochten.
Na vet lang (en gezellig) wachten mochten we dan eindelijk het veld op om de sterren van de hemel te dansen. Man, wat was het weer leuk. 


24

Het was alweer tijd voor de maandelijkse dosis christelijke gezelligheid! 
We begonnen als gewoonlijk met een dansje. Nu in de vorm van een soort workshop. We kregen ongeveer 30 seconden aangeleerd, maar wel op een redelijk hoog tempo en niveau. 

Eindelijk was het zover! Het hoogtepunt van het weekend. Het valentijnsgala. Nee, het is echt niet zo'n galagala, maar eerder een sfeervol diner waar iedereen netjes gekleed gaat. Het eten was zoooo lekker. We kregen eerst sinaasappel-wortelsoep (I know right, maar het is echt binnen te houden), daarna rijst met van die lekkere ovenaardappeltjes en gegrilde groenten en als toetje kregen we pavlova met ijs. Love it. 
's Avonds hadden we worship. Het was echt bijzonder want ik voelde God's aanwezigheid heel erg. Het was echt heel mooi.
Na heerlijk geslapen te hebben mochten we weer vroeg opstaan voor het ontbijt. Vervolgens hadden we nog een dienst. Over relaties. Klonk vet spannend, maar ging uiteindelijk over allerlei soorten relaties. Vooral over de herstelde relatie tussen God en de mens. 
Tenslotte hadden we nog een groot spel. We moesten een zo hoog mogelijke sneeuwtoren maken. Ik kon niks doen want ik had geen handschoenen mee en mijn handen kunnen slecht tegen kou. Ik was er voor de mentale ondersteuning^^. Uiteindelijk had mijn groepje ook nog eens gewonnen en kon ik meegenieten van het ijs wat we kregen als beloning.


Amsterdam
De eerste dag van de vakantie heb ik samen met een vriendinnetje gevierd in Amsterdam. Om nog een beetje in de schoolse sferen te blijven zijn we naar BodyWorlds gegaan. Een hele mooie tentoonstelling over het lichaam. Nu was er The Happiness Project. In de exhibitie werd er dus aandacht besteed hoe je je gelukkig voelt en wat dat met je lichaam doet. Het was echt heel erg interessant, dus als je biologie en het menselijk lichaam een beetje interessant vind, zeker een aanrader!
Natuurlijk kan je niet naar Amsterdam gaan zonder te shoppen. Daar heb ik zeker wat leuke dingetjes gehaald, die je hier kunt zien.Dansworkshop
Om m'n vakantie nog een beetje nuttig te besteden heb ik een workshop gegeven aan meiden van 6-14 jaar. Echt heel handig dat leeftijdsverschil, maar goed. Tis allemaal goed gekomen. De opbrengst ging naar het goede doel. Het was een beetje gestress omdat ik de dans een dag van tevoren had bedacht en hem daardoor zelf som kwijt was, maar we hebben het heel leuk gehad!


Vakantie
De voorjaarsvakantie was voor mij echt een luie vakantie. Heerlijk! Echt, daar kan ik van genieten. Gewoon even niks. Voornamelijk series en films gekeken. Hier en daar nog wat andere dingen gedaan, zoals een begin maken met m'n bucketlist. Ja, ik heb nu een heuze bucketlist. Geeft me weer een beetje motivatie voor het leven tijdens de schoolweken....


Centerparcs
OOhh zo leuk! Eindelijk weer naar centerparcs, waar elk kind van droomt... 
Na heel lang te hebben uitgekeken naar dit weekendje was het dan eindelijk zover. We kwamen het park op en zagen al snel hele schattige en kleurrijke huisjes. Helaas hadden wij een huisje helemaal achteraan dus moesten we telkens best ver lopen. We begonnen natuurlijk met zwemmen, want dat moet gewoon als je in centerparcs bent. Het grappige is dus dat ik me er veel meer van had voorgesteld, omdat ik het als kind helemaal geweldig vond. Nu waren de glijbanen, wildwaterbaan en het golfbad niet meer zo spectaculair, maar het was alsnog wel een heel leuk zwembad. 


Zaterdag gingen we karten! Dat was zooo leuk! Ik had namelijk nog nooit gekart daarvoor, het was m'n eerste keer. En ik was nog best goed ook. Het was gewoon echt zo cool! Ik voelde me echt heel stoer haha. 
In de avond zijn we heerlijk uit eten geweest in een all you can eat restaurant geweest. Een en al liefde. Omdat Ruben en ik weer bijzonder moesten zijn hebben we softijs met kokossaus in een magnetron gedaan en hadden zo onze vet lekkere diy kokosmilkshake. 
Zondag hebben we gebowld. Ruben en ik hadden wedjes gemaakt dat de verliezer de ander op Ben & Jerry's moest trakteren en dat de eerste strike getrakteerd werd op een milkshake. Ik had ze allebei verloren.
Het weekendje en dus ook de vakantie werd afgesloten met nog een avondje zwemmen. Topvakantie!

-Anna2 opmerkingen:

  1. Karten is zo leuk! Maaaar, ooit ging ik in Duitsland karten, waar je met allemaal anderen mee moest doen. Ik zat met m'n zus en met 8 (lompe!) jongens op de baan en je moest nog doorrijden ook (goh, logisch, maar nu kon je niet anders) omdat iedereen anders tegen je aan botste. Maar het was wel leuk, haha :P

    Leuk trouwens om te lezen wat je bezighield in februari! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gaaf zeg dat optreden bij PEC (ik neem aan dat je de voetbalclub bedoelt?) echt heel tof dat je dat mag doen!

    BeantwoordenVerwijderen