zondag 19 maart 2017

De perfecte christen


Hey!

Ik ben christen. Er wordt zoveel van me verwacht. Mensen verwachten dat je radicaal bent en helemaal hotel de botel bent van je geloof. Maar zo werkt het niet.Als christen zijnde wordt er van je verwacht dat je de perfecte christen bent. Je hoort elke zondag naar de kerk te gaan, niet te roddelen, je aan alle wetten en regels te houden, de bijbel te lezen, te bidden voor elke maaltijd en de antwoorden te weten op elke levensvraag. Voldoe je hier niet aan? Waarom durf je je ├╝berhaupt christen te noemen? 

De perfecte christen bestaat niet. Christenen zijn ook maar mensen. 
Ik ga lang niet elke zondag naar de kerk, ik praat echt wel eens negatief over mensen, er zijn duizenden zonden die ik heb begaan, ik vergeet heel vaak om te bidden voor m'n eten en als mensen gaten boren in het scheppingsverhaal sta ik met m'n mond vol tanden. 
En ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

Maar ik zal je eens wat vertellen. Het christendom is geen competitie over wie er het beste leeft, wie de minste zonden heeft begaan, wie het meeste aan het goede doel heeft gegeven of wie er het langste heeft gebeden in z'n leven. 

Het gaat erom dat telkens als je fouten hebt gemaakt je naar God rent, hem smeekt om vergeving en weet dat je bent vergeven omdat Hij zijn Zoon heeft gegeven om jouw zonden op zich te nemen. 
Christen zijn betekent werken aan een relatie met God, omdat jij naar Zijn liefde verlangt en Hij naar jou. 
Christen zijn is weten waar je een schuilplaats kan vinden wanneer je in de problemen zit. 
Christen zijn betekent werken met God aan jezelf omdat je nou eenmaal geen perfecte christen bent. 

Christen zijn betekent niet dat je sterk bent en een perfect leventje hebt. Het betekent dat je zwak bent en toegeeft dat je een Redder nodig hebt. 

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten