woensdag 1 maart 2017

40-dagen tijd


Hey!

De 40-dagen tijd is vandaag begonnen en uiteraard doe ik weer mee. Deze keer geen vorm van vasten, maar een hele andere manier...Voor degenen die niet weten wat de 40-dagen tijd is zal ik het even kort uitleggen. 
Het zijn eigenlijk de 40 dagen voor Pasen waarin je goed nadenkt over wat Jezus voor je heeft gedaan. Dit kan op verschillende manieren. 
Denk bijvoorbeeld aan iets weglaten in je dagelijkse routine, hierdoor kun je je beter richten op God. 
Ik heb vorig jaar zo gezond mogelijk gegeten. Een poging tot. Ik smokkelde best wel veel namelijk. Ook mijn tweede uitdaging ging niet zo goed. Ik deed een poging om een halfuur of minder op m'n telefoon te zitten om m'n aandacht beter op God te richten. Maar ik kwam er toch wel achter dat dat nog niet zo makkelijk is. 

Dit jaar wil ik 40 dagen brieven schrijven aan God. Dit is namelijk mijn manier van oprecht bidden. Ik schrijf op wat ik denk en wat er door mij heen gaat. Het mooie is dat God op deze manier in mijn gedachten kan komen en zo zelf ook schrijft. Hierdoor praat ik niet tegen God, maar praat ik mét God. 

Deze uitdaging vond ik toch wel iets haalbaarder dan een halfuur telefoon en gezond eten. Ik denk dat ik met bidden me toch beter ga richten op God dan met gezond eten.

-Anna

Wat ga jij doen met de 40 dagen?

1 opmerking:

  1. Zelf zou ik ook willen vasten met de 40dagentijd of iets in die richting, heb je daar misschien tips voor?

    BeantwoordenVerwijderen