vrijdag 10 februari 2017

Januari


Hey!

Deze foto beschrijft zo ongeveer wat ik de hele maand januari heb gedaan. Nee grapje. Ik heb ergens nog wel een leven. En wat voor leven...Nieuwjaar
Dit jaar vierde ik nieuwjaar voor het eerst in de stad, bij m'n vriendje. Ik keek natuurlijk m'n ogen uit naar al dat vuurwerk. Dat was ik zeker niet gewend, aangezien ik al heel m'n leven in een dorp woon en het daar dus ook altijd heb gevierd. Nou ben ik niet echt van het feestvieren in een of andere uitgaansgelegenheid ofzo. Dus we zijn lekker binnen gebleven. 

Midweekje Scheveningen
In de tweede week van de kerstvakantie ben ik samen met m'n 'schoonfamilie' een midweekje weg geweest in de buurt van Scheveningen. We zaten in een leuk bungalowparkje met allemaal super schattige huisjes. 
We hebben de hele week vooral spelletjes gespeeld en Sherlock Holmes gekeken. Maar daarnaast zijn we er ook nog op uit geweest. 
Zo zijn we dinsdagavond naar 'The Lion King' geweest!! Het was zooo cool... Ik vond het echt heel indrukwekkend hoe ze die kostuums hebben gemaakt. En het was gewoon heel vet. 
Woensdag gingen we naar het gezellige delft, waar we wat hebben gekeken in winkeltjes en appeltaart hebben gegeten. 
Donderdag moesten we er weer vroeg uit want we moesten om half twaalf bij de Escape Room zijn! Was vet leuk, we moesten een juweel stelen van een baron door in te breken en met het juweel weer uit te breken. Dat moest je doen door allemaal puzzels op te lossen met aanwijzingen die je overal en nergens kon vinden. Superleuk! Uiteindelijk hebben we het ruim binnen het uur gehaald met iets minder dan 50 minuten. 
Natuurlijk hebben we ook nog even geshopt in Den Haag. Ik heb geen eens zoveel gekocht. Alleen een paar schoenen en een blouseje bij de Primark. 
Kortom, vet leuk weekje gehad.


AIA Conference
Het laatste weekend van de vakantie was de Athletes In Action Conference. Ik weet eigenlijk niet heel veel van de organisatie af, maar ik was uitgenodigd door m'n dansdocente en ik had toch niks beters te doen. Wat ik wel weet is dat het geloof en sport combineert. 
Om 9:30 moesten we alweer klaarstaan om te beginnen met een dansworkshop. Ik werd echt heel gelukkig toen ik hoorde waarop we gingen dansen. Trip Lee, m'n lievelingsartiest! Ik was al meteen enthousiast. 
Na de dansworkshop gingen we in groepjes uiteen met mensen die je nog niet kende, om te praten over dansen en het geloof. Met diezelfde groepjes moest je vervolgens een choreo maken. Dat was wel m'n ding. Ik gebruik die choreo nu ook voor m'n eigen dansclubje, twee vliegen in één klap! 
Verder bestond de dag uit hele gave diensten. In de eerste dienst sprak God tot me met de woorden: 'Je hoeft niet gebroken te zijn om bij me te komen'. Confronterend, maar zeker heel mooi. Misschien nog wel een idee voor een artikel... 

En weer school...
Na zonneschijn komt regen. Om maar even de pessimist uit te hangen. Natuurlijk begon school weer een weekje te vroeg en was ik totaal niet mentaal voorbereid. We werden al meteen volgegooid met informatie, want de week erop zou de toetsweek al beginnen. Welcome to the hard life. 

24
Het leukste christelijke tienerweekend van de maand begon weer! Nu moest ik een oude choreo even opfrissen bij de dansers van vorig jaar. Toen hadden we hem maar twee keer gebruikt, beetje zonde, dus gaan we de dans dit jaar weer gebruiken :) 


We hebben nu ook weer een dienst gehad, over God's stem verstaan, de Heilige geest, beetje in die trant. Heel interessant. We kregen zelf ook een opdracht om toe te passen wat we hadden geleerd. We moesten iemand opzoeken die we dat weekend nog niet hadden gesproken. We kregen de opdracht om aan God te vragen wat hij tegen die persoon zou willen zeggen. Daarna moesten we iemand anders opzoeken en God vragen wat voor beeld hij over de andere persoon wilt geven. Moeilijk, maar wel een hele toffe oefening!
Verder hebben we  dat weekend weer heel veel lol gehad natuurlijk, totdat ik helaas eerder weg moest, voor....


Toetsweek
Eén groot feest. Leren, leren en nog eens leren. Deze week bestond voor mij alleen maar uit leren, eten, 6 uur slapen, toets maken en repeat. Maar deze moeite was zeker niet voor niets geweest, want ik heb voor alles een 7,5 en hoger gehaald!
Ohja, nog een leuk verhaal.
Het was dinsdagochtend. De eerste toetsdag van de tweede week. 'Hoe laat heb ik m'n eerste toets? 9:50. Okay.'  Ik fiets naar school, kom daar aan en het is wel heel rustig. Toch mama maar even appen. 'Wil je nog even een foto van m'n agenda maken?' 9:30 Aardrijkskunde. SHIT! Toets gemist! Dat kan er ook maar één... Dat werd dus m'n herkansing.


Opendag
Zoals elk jaar, is er bij ons op school een opendag voor de basisschoolleerlingen. Zo laten we ons van onze beste kant zien en maken we iedereen wijs dat we ook daadwerkelijk een leuke school zijn. Grapje. Het valt allemaal wel mee. Nee, eigenlijk niet. Maar goed.
Vandaag moesten we in ieder geval erg uitnodigend zijn. Ik hielp namelijk mee met de opendag omdat ik nog uren voor maatschappelijk stage nodig had, dacht ik. Blijkbaar tellen m'n 30 uren van vorig jaar dit jaar ook mee. Maarja, ik moest er toch zijn met schoolkoor. 
Ik zat met nog een paar andere leerlingen bij de kinderopvang. Daar komt natuurlijk geen kip want wie neemt z'n kleuter nou mee naar een opendag van een middelbare school. Okay, blijkbaar toch nog wel een paar mensen. Die kinderen werden op een gegeven moment toch nog best vermoeiend. Nouja, ik heb het opzich wel gezellig gehad.


Excursie Amsterdam
Woow ben je naar Amsterdam geweest met school? Wat cool! Uhm, nee. We gingen namelijk naar een hindoetempel en het rijksmuseum. De hindoetempel was nog wel een beetje interessant, maar ik voelde me niet heel erg op m'n gemak op de plek waar andere goden worden aanbeden ofso. 
Het Rijksmuseum was ook gewoon niet leuk. Het was nog wel interessant om de Nachtwacht dan eindelijk een keer in het echt te zien, maar de standaard schilderijen boeien me gewoon niet zoveel. Ik heb niet echt wat met beeldende kunst. 

Optreden
Het werd weer eens een keertje tijd voor wat optredens, waarvan een keer in een jeugddienst van een kerk. Er waren allerlei problemen met geluid, maar gelukkig is alles toch nog goed gekomen. En de dansen zijn gefilmd!! Hopelijk doen ze het op deze manier...

Daarvoor zijn we ook nog op een of ander hiphopevent geweest.
Geen idee wie die gasten naast ons zijn...

-Anna

1 opmerking: