woensdag 11 januari 2017

Mijn goede voornemens


Hey!

Goede voornemens, we kennen ze allemaal wel. Gezonder eten, meer sporten, beter plannen blablabla. Uiteindelijk blijft er dan die 1% over die daadwerkelijk de goede voornemens halen. Is er dan nog wel een positieve kant aan goede voornemens? En welke goede voornemens heb ik?Nee, ik heb me niet voorgenomen om dit jaar gezonder te eten, meer te gaan sporten enzovoort. Ik weet namelijk heel goed van mezelf dat ik dat nog geen week volhoud. Genieten van eten vind ik toch iets belangrijker dan uitsloven met gekke shakes en groente als lunch. Uiteraard zal ik wel iets aan m'n eetpatroon doen als ik er last van krijg. Maar dan ook alleen dan. Zoals je wel kan raden ben ik echt een foodlover. 

Van die vage voornemens zoals minder telefoon hou ik ook niet van. Mede dankzij het feit dat ik dat ook niet volhoud, maar ook omdat dat geen fijn streven is. Hoeveel is minder? Een kwartier? Een uur? Nee geef mij maar duidelijke uitdagingen.

En een jaar? Duurt me veel te lang. Op een gegeven moment ga ik gewoon vergeten dat ik goede voornemens heb. 

Maar moet je goede voornemens nou eigenlijk echt maken als het nieuwe jaar begint? Kan je niet gewoon beginnen wanneer jij daar zin in hebt? Over het algemeen vind ik dat wel. In mijn geval moet ik een duidelijk startpunt en eindpunt hebben. Anders ga ik me er niet aan houden.

Zoals je al wel hebt gelezen ben ik niet echt van de welbekende goede voornemens. Maar ik hou wel van uitdagingen en doelen bereiken. 
Zo heb ik vorig jaar meegedaan aan de 40-dagen periode door gezonder te eten (met uitzondering van zondag, no way dat ik het anders wel had gedaan) en een halfuur per dag op m'n telefoon. Niet echt een succes om twee dingen tegelijk te doen. Maar dat is weer een leerpunt voor dit jaar. Nu lijkt het me namelijk weer leuk om iets te doen. Nog geen idee hoe en wat eigenlijk. Misschien ook wel iets heel anders zoals 40 dagen dansen voor God. Hey... Best leuk idee eigenlijk. Wie weet...

Dit jaar wil ik weer wat meer doelen voor mezelf stellen. Ik hou er namelijk gewoon van om dingen te bereiken in het leven in niet alleen maar levenloos bankhangen en huiswerk maken want dan kan je ook niet meer genieten van het leven. 

Mijn enige voornemen voor dit jaar is dan ook: realistische doelen opstellen en halen. Daar ben ik echt gemotiveerd voor! Ja, veel beter dan gezonder eten en meer sporten!

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten