zondag 25 december 2016

Merry Christmas! But there is more...


Hey!

Allereerst wil ik je hele fijne kerstdagen wensen! Ik wens je smakelijk eten toe, een gezellige tijd met je familie/vrienden en genot van je favoriete kerstliedjes. Maar er is meer...Kerst is tegenwoordig voor veel mensen niet veel meer dan cadeautjes onder de kerstboom, gezelligheid, lekker eten en mee blèren met 'All I want for Christmas...'. 
Maar als dit het enige voor je is, mis je echter een groot deel. 

En natuurlijk vrouwen om dochters van God te worden :)

Er is namelijk iemand jarig. (De echte bijbelwijsneuzen zullen me verbeteren en zeggen dat Jezus' verjaardag niet in de bijbel staat, maar daar gaat het niet om.)
We vieren vandaag Jezus' verjaardag. 

Vandaag is de dag waarop Liefde is geboren. God schonk zijn zoon naar de wereld omdat er iemand moest zijn die de zonden op zich moest nemen. Als mensen hadden we de wereld zo verschrikkelijk verpest, dat God wel in moest grijpen. Wij droegen zoveel zonden wat God zoveel pijn deed, dat hij zelfs bereid was zijn bloedeigen zoon naar de wereld te sturen en te laten sterven. Hij hield te veel van ons om ons te laten lijden. 
Hoe onvoorwaardelijk kan liefde zijn? 

Kerst is meer dan een gezelligheid alleen. Kerst is de herdenking van onze redding. Kerst is de herdenking van God's onvoorwaardelijke liefde. 


-Anna

1 opmerking:

  1. Mooi gezegd! Zelf heb ik op school echt altijd zo kerst gevierd, zelf ben ik niet gelovig maar het is toch wel vreemd dat veel mensen niet eens weten hoe Kerst eigenlijk echt ontstaan is?!

    BeantwoordenVerwijderen