maandag 5 december 2016

Cadeautjes van God



Hey!

Ook ik vier dit jaar sinterklaas. Twee keer zelfs, met m'n eigen familie en met m'n 'schoonfamilie'. Ik heb dan ook heel wat cadeautjes gekregen.
Net als Sinterklaas geeft God ook cadeautjes, maar Zijn cadeautjes zijn toch net iets anders...



Sieraden, make-up, decoratie, spelletjes, sokken, schoenen, allemaal hele leuke cadeautjes die ik graag krijg. Maar ze hebben allemaal iets gemeen. Het zijn wereldse cadeautjes. Op een gegeven moment ben je niet meer tevreden met die cadeautjes alleen. Je wilt meer. Al heb je zo ongelooflijk veel, je wilt meer. Persoonlijk merk ik dat heel erg bij schoenen, hehe.
Als je leeft van wereldse cadeautjes ben je nooit helemaal tevreden.

Misschien weet je niet meteen zo goed wat je moet denken bij cadeautjes van God. Het zijn nou eenmaal niet de standaard cadeau's die je in je handen krijgt gedrukt, vervolgens uitpakt en bewondert. Of toch wel?
Natuurlijk krijg je hem niet letterlijk in je handen, kan je hem niet met je handen uitpakken en met je eigen ogen het voorwerp bekijken. Maar je kunt ze zeker heel nuttig gebruiken!

Wat zijn dan wel cadeautjes van God?
Okay, waar wil je dat ik begin?
Laten we maar beginnen bij jezelf.
Je lichaam is een groot cadeau van God. Je handen om mee te voelen, je ogen om de prachtigste dingen mee te zien, je oren om de mooiste muziek mee te luisteren, je ledematen om mee te bewegen, om mee sporten, of om je hobby of talent mee uit te oefenen.

Daarmee komen we meteen op het tweede cadeau. Je hebt een talent gekregen! Of je er nou tevreden mee bent of niet, iedereen heeft iets waar diegene goed in is.
De ene kan goed voetballen, de ander mooi zingen, een ander kan de verbazingwekkendste tekeningen maken en weer een ander prachtig piano spelen. Maar talenten zitten niet altijd in dingen die je kunt zien of horen. Talenten kunnen ook zitten in eigenschappen. Er zijn mensen die heel veel weten over van alles, die goed kunnen leren, of juist de perfecte luisteraar zijn.
Ik geloof dat iedereen een talent heeft, wat een groot cadeau is van God.

Ook mensen kunnen een cadeau van God zijn. Mensen waarmee je kunt lachen, waar je bij terecht kunt als je het nodig hebt, waar je antwoord kunt krijgen op je vragen of die je kunnen opbouwen in je geloof. Ze zijn niet zomaar in je leven gekomen. God heeft ze aan je gegeven.

In Nederland en andere westerse landen zijn rijkdom en vrijheid ook dingen waar je God zeker voor mag bedanken. Want door die rijkdom kunnen je ouders weer schoenen voor je kopen enzo.
Grapje. Met een kern van waarheid.

Ikzelf dank God ook altijd voor het feit dat ik Hem ken. Dat ik christelijk opgevoed ben, dat ik het niet anders gewend ben, dat ik weet dat Hij er is.

Last but not least, God. God is een cadeau van God. Huh? Ik zal het uitleggen. God heeft een geweldige persoonlijkheid, die jij kunt 'gebruiken'. Hij geeft namelijk zijn hele hart aan jou, omdat Hij van je houdt.
God geeft ons onvoorwaardelijke liefde, Hij ís onvoorwaardelijke liefde. Hij is een Vader die zo ongelooflijk veel van ons houdt, zelfs zoveel dat (hier komt ie weer) Hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Het grootste cadeau wat Hij ooit heeft gegeven is zijn Zoon. En dat alleen maar omdat hij de zondige mensen liefhad. Als dat geen mooi cadeau is weet ik het ook niet meer.

God geeft ons geduld, vergeving, liefde, aandacht, talenten, een lichaam, andere mooie mensen en zo veel meer! God is vele malen beter dan Sinterklaas!

-Anna


Wat is een cadeau van God dat jij gekregen hebt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten