zaterdag 31 december 2016

2016


Hey!

2016. Het jaar waar je de laatste weken veel te veel memes van ziet. Wat voor mislukt jaar het wel niet was. Gelukkig was het voor mij niet het geval. Ik heb een goed jaar gehad. Maar wat waren nou mijn hoogtepunten en dieptepunten? Wat heb ik nou echt bereikt dit jaar?Ik besloot voor dit artikel maar eens m'n artikelen van 2016 door te scrollen. En kwam daar heel wat dingen tegen die ik was vergeten. Januari was de maand waarin 24 begon. Inmiddels een plekje waar ik me volledig thuis voel, fijne gesprekken heb, mensen beter leer kennen, leuke spellen doe en bovenal over God leer. 

Natuurlijk zijn er dan de 40 dagen in februari en maart waar ik aan meedeed. Het was de bedoeling om 30 minuten telefoontijd te hebben per dag en gezond te gaan eten. Met spotify is dat echt niet mogelijk... Voor de rest trouwens ook niet. Toch een beetje verslaafd misschien? In 2017 nog maar een keer proberen... Of toch niet. 
Het gezond eten ging trouwens wel redelijk moet ik zeggen! Nou had ik ook wel wat uitzonderingen natuurlijk die het toch wel makkelijk maakten...

In maart zou ik een operatie moeten, ik had toen een cyste in m'n pols. Gek genoeg heb ik na de afspraak voor een operatie zo weinig last gehad dat we hem maar hadden afgezegd. Nu ook geen last meer van. Vreemd lichaam...

Ohja! Ik ging ook nog vloggen. Hahaha. Ja beetje falend, maar ik kan er ook wel om lachen. 


M'n eerste danswedstrijd was in maart alweer... Dat was dan de kwalificatiewedstrijd, waarmee we in de finale kwamen! Ahh leuke herinneringen... 

Hahahaha.... Ook m'n klungelige gedrag verdween niet in 2016. Leuk om te lezen dat je je tas hebt verloren terwijl je aan het fietsen was. Superdom weer. 
Toen kwam het pennyboard aan bod. Na twee keer volop op (of volop?) m'n bek te zijn gegaan, heb ik het toch maar opgegeven en dat ding nooit meer aangeraakt. Op koningsdag kreeg mijn dansschool de eer om te mogen optreden voor de koning. Maarja, het is of voor gek op tv komen of niet. Dus dan maar als tafel rondrennen voor de neus van de koninklijke familie. Moet je ook een keer hebben gedaan in je leven toch?We gingen van optreden naar optreden en ook het bevrijdingsfestival en EO-jongerendag kwamen aan bod. Even een leuk dansje doen voor duizenden mensen. Altijd leuk!Dan natuurlijk het geloofsspektakel van het jaar, opwekking! Ik weet nog wel dat ik echt heel hard heb moeten bikkelen tegen de verschrikkelijke kou en regen. Volgend jaar een dagje, of heel veel dekens!In de zomervakantie zat ik ook niet stil. Dit jaar ging ik weer vrijwilligerswerk doen in Roemenië. Dit keer in het rijkere gedeelte van Roemenië, maar nu werd ik alsnog geconfronteerd met mijn voorrechten die hier heel normaal zijn. Wederom een supermooie ervaring.
Natuurlijk is de vakantie ervoor om uit te rusten. Dat heb ik dit jaar gedaan in het mooie Oostenrijk. 

En toen begon je je schooljaar alweer in de bovenbouw, VWO4 om precies te zijn. Superfijn al die verantwoordelijkheid die je ze geven zodat je je huiswerk niet maakt en uiteindelijk de avond voor de toets het nog niet snapt. Nouja, gelukkig ben ik er nu wel achter gekomen dat ik toch echt moet plannen in 2017.Maar het leuke aan VWO4 is toch wel de uitwisseling waar je in een compleet vreemd gezin terecht komt. Nouja, Dresden (in Duitsland) was wel geslaagd. Veel geshopt, geleerd, vaak half in slaap gevallen en natuurlijk veel nieuwe mensen ontmoet. 

M'n blog is in 2016 zeker vooruit gegaan. Ik heb veel persoonlijke geloofsartikelen online gezet wat zeker werd gewaardeerd gezien de weergaven. Supertof! Op m'n artikel 'waarom ik niet in de evolutietheorie wil geloven' heb ik nu meer dan 1100 views! Hopelijk heb ik er mensen mee geïnspireerd... 
Door m'n blog heb ik in ieder geval andere meiden leren kennen met dezelfde hobby's, bloggen en fotografie. Al snel gingen we samen afspreken wat eindigde in een fotosessie.


M'n doel was om dit jaar meer aan het goede doel te geven, en positiever en socialer te zijn. Ik heb nu ongeveer 120 euro gespaard voor het goede doel, zeker een mooi begin! Nog geen idee wat ik ermee ga doen. Gewoon storten of gebruiken voor een reisje om vrijwilligerswerk te doen? Ik nummer twee. Ik ben toch wat meer van het doen. 
En positiviteit? Opzich ben ik gewoon een optimistisch persoon. Kan altijd beter natuurlijk. Om eerlijk te zijn heb ik de laatste maanden niet echt meer op m'n doelen gelet. Daar zijn goede voornemens toch voor? 

Kortom, ik heb een heel goed jaar gehad, vol met dans, nieuwe uitdagingen, nieuwe mensen en veel plezier. Ohja, ik heb er ook nog een vriendje aan overgehouden.


-Anna1 opmerking: