zondag 9 oktober 2016

Jezus 100% volgen?

"Put God first, regardless of the trials you face.":

Hey!
Gisteren ben ik naar Like Jesus geweest, waar ik een preek kreeg over Jezus volgen. Door Martin Koornstra werden we opgeroepen om te staan als je Jezus met hart en ziel wou volgen. Natuurlijk ga je dan staan! Hoe vet is dat? Maar hoe kan je nou eigenlijk op 15-jarige leeftijd met hart en ziel Jezus volgen?


Toen ik er nog even over na ging denken, is het eigenlijk heel moeilijk om Jezus echt zo radicaal te volgen. Als 15-jarige ben je nou eenmaal beperkt met wat je doet in je leven. Je hebt namelijk leerplicht. Door die leerplicht ben je nou eenmaal 40 weken per jaar vastgeplakt aan school, inclusief huiswerk. Ook heb je niet heel veel geld, of omdat je te jong bent om te werken, of omdat je geen tijd hebt om te werken door school. En het geld wat je wel hebt, gaat voor een groot deel naar kleding (bij mij tenminste). 
Naast al die beperkingen zit je ook nog eens in de puberteit. Je reputatie en uiterlijk zijn dan ook prioriteiten. Kan daar dan wel zo'n radicale geloofsovertuiging bij? 

Om eerlijk te zijn, ik vind het soms best nog wel moeilijk. Als God iets van me vraagt ben ik bang dat mensen me raar zullen aankijken. Ik weet nog wel het moment waarop ik voor het eerst ging dansen in een worshipdienst.

Er stond een heerlijk nummer op, we zongen vol aanbidding. Maar ik had niet de drang om te zingen, want God vroeg me om te dansen. "Maar God, dan ziet iedereen me, wat als het fout gaat?" "Doe het nou maar, vertrouw me" Na 5 minuten te staan piekeren, begon ik af te tellen in m'n hoofd... 5, 4, 3, 2, 1... GO! Ik zette m'n eerste stap naar voren waar ruimte was om te dansen. Ik luisterde naar de muziek, deed m'n ogen dicht en ik begon te dansen. Het was spannend, maar zo fijn! 
Nog steeds vind ik het spannend om te dansen tijdens worship, maar als ik het doe ben ik weer blij dat ik het heb gedaan. Weer een stap in het geloof en het voelt zo goed! 

Maar kan je als 15-jarige nou 100% voor Jezus gaan?
Natuurlijk zit je vast aan verplichtingen en een lastige leeftijd. Het is zo verschrikkelijk moeilijk om Jezus radicaal te gaan volgen, maar ik wil echt mijn best doen. God heeft namelijk het beste met me voor en weet wat goed voor me is. Ik laat mijn keuzes dan altijd bij God. Ik vertrouw er dan op dat Hij me de beste keuze laat maken. 
Naar andere mensen toe probeer ik Jezus door me heen te laten shinen. Ik probeer mensen te betrekken, positieve woorden te spreken over anderen en het beste in mensen te zien, ook al is het moeilijk. Op deze manier wil ik Jezus volgen en dat laten zien.
100% is veel, misschien wel onrealistisch, maar ik wil er wel naar streven. Ik ga zeker m'n best doen! 

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten