woensdag 5 oktober 2016

Dresden 2016


Hey!

Vorige week ben ik een week op uitwisseling geweest naar Dresden, Duitsland. Een week vol 'leerzame' activiteiten, shoppen, gezelligheid en vooral veel reizen. In dit artikel zal ik een uitgebreid verslag geven over wat we hebben gedaan en hoe ik het vond.


Maandag
Om kwart voor 8 stonden we klaar met onze overvolle koffers om de bus in te stappen. Na het geven van de laatste knuffels konden we dan eindelijk op weg naar Dresden. Terwijl iedereen druk met elkaar bezig was had ik na 5 minuten m'n doppen al in om vervolgens naar buiten te staren. Dit heb ik dan ook van 8:00-17:30 volgehouden. Meestal ben ik een sociaal persoon maar als het gaat om lang reizen kruip ik het liefst in mijn eigen wereldje. 
Om 17:30 kwamen we dan eindelijk aan. Het gebouw was roze en vrij symmetrisch, het leek een beetje op een gevangenis. Na een tijdje kwamen onze uitwisselingsstudenten naar ons toe. Heel awkward, want we stonden wel 10 minuten elkaar aan te gapen met een hek tussen ons in. Uiteindelijk ging ik als een van de eersten naar de andere kant om even hoi te zeggen tegen iedereen en speciaal tegen m'n uitwisselingsstudent waar ik het de komende week maar mee moest doen. 
We gingen eerst naar binnen om wat te eten en om de Duitsers wat beter te leren kennen. Rond 19:30 gingen we naar ons gastgezin. Ik kwam terecht bij een redelijk groot huis. Wel heel apart. Heel veel kleuren en accessoires, dus heel anders dan mijn witte nette kamertje. 
Tot 21:30 hebben we het volgehouden om een gesprek te onderhouden, daarna zijn we maar gaan slapen.


Dinsdag
In vergelijking met de andere dagen mochten we vandaag nog even uitslapen, wel tot 6:45. Ik maakte me klaar en ging naar beneden voor het ontbijt. Daar kwam ik er achter dat het enige beleg wat ze hadden salami, nepkaas en nutella was. Nou, daar moet ik het dan maar mee doen. 
Om 8:15 vertrokken we vanuit school naar een of andere fort om daar vervolgens een beetje rond te lopen. Niet veel bijzonders, maar we zaten wel met een gezellig groepje dus dat scheelde...Okay superdom, dit gebouw stond er dus ook, maar als je goed kijkt zie je dat de middelste ramen zijn geschilderd.
We stapten weer in de bus, op naar de volgende bestemming. Geen idee waar het was, maar wat ik wel weet is dat we een bergje moesten beklimmen. Best zwaar, maar wel een heel mooi uitzicht. 
Dit was dus mijn uitwisselingsstudent :)
3 uur waren we weer terug van school en ging ik met m'n Duitser mee naar huis. Ja, we noemen onze uitwisselingsstudenten mijn Duitser, jouw Duitser, onze Duitsers... Klinkt heel respectloos maarja... 

Rond half 6 moesten we verzamelen bij de Frauenkirche in het centrum. Vervolgens heb ik echt de saaiste kerkdienst ooit meegemaakt. Waarschijnlijk omdat ik er niks van verstond, alles was in het Duits. Maar ook door het lange orgelspel... Verder was het wel een hele mooie kerk. 

En toen gingen we lekker eten! Na lang twijfelen zijn we toch maar naar Vapiano, een Italiaans restaurant, gegaan. Je bestelt daar wat, het wordt vers voor je gemaakt en je kan eten. Het is nog lekker ook! Helaas alleen maar in Amsterdam in Nederland. 

's Avonds hebben we nog even de hangjongeren uitgehangen. Is dat een goeie zin? Geen idee, klinkt wel leuk. Maar we zijn nog even naar de rivier gelopen en daarna naar de speeltuin geweest. Maar net toen we lekker zaten te spelen, moesten we weer naar huis. 
Eenmaal 'thuis' had ik nog even gedoucht en ben ik ook maar gaan slapen.

Dresden in de avond

Woensdag
Het feest was begonnen, ik mocht er namelijk al om 6 uur uit. Heerlijk. Om 7:30 waren we alweer op school. Zo vroeg moeten de Duitsers elke dag beginnen. Elke dag! Zoveel respect... Ik was nu al kapot. Maar goed, eerst de dag maar zien te overleven. 

We hadden eerst les over Dresden en Duitsland. Ik moest zo hard m'n best doen om niet in slaap te vallen... Gelukkig gingen we na het eerste uur wat actiefs doen, namelijk ons stereotype Duitser tekenen. De resultaten bestonden vooral uit braadworst en bier... 

Aan het eind van de ochtend gingen we naar een museum. Wat een feest. We zouden eerst 6 schilderen bekijken en over elk schilderij een uitleg krijgen van 10 minuten. Na de 6 schilderijen zei die man: 'En nu gaan we nog langs onze 7 schilderijen van Rembrandt.' Are you serious? Nou blijkbaar wel want we hebben daar volgens mij nog wel een uur langer rondgelopen dan gepland. 


Om 13:00 kwamen de Duitsers en hebben we een speurtocht gedaan over Dresden. Ja, de Duitsers hadden dus gewoon de hele week les, superstom. 

Toen konden we eindelijk even shoppen! Aah zo fijn. Ik had echt iets van 2/3 maanden gespaard voor kleding en dat kon ik nu eindelijk gebruiken. Er komt nog een artikel online van de kleding die ik heb gekocht :)

's Avonds hadden we schoolfeest, nouja een feest met de groep waarmee we uitwisseling hadden zeg maar. We begonnen de avond met een spoedcursus dansen. We leerden de chachacha aan en volgens mij de wals? Geen idee. En nog een of andere ballroomdans. Ik zat helemaal in m'n element. Behalve als je verplicht moet dansen met een leraar... Dan is het wel awkward... 
Verder was het gewoon een beetje losgaan op de muziek, al kon ik me soms echt ergeren aan de slechte muziek, maarja...
En het was echt suf dat het schoolfeest al om 21:00 afgelopen was. Maar ik was eigenlijk ook wel erg moe dus ik ging douchen en naar bed. 


Donderdag
Ook vandaag mochten we weer om 7:30 beginnen. Deze keer met sport. Helaas kon ik niet meedoen door m'n knieën. Superstom, ik had deze week zoveel last van m'n knieën... Maar we hebben ook heel veel gelopen dus het zal daardoor wel komen.

Na het sporten gingen we naar een kasteel met supermooie tuinen. Daar kon ik natuurlijk m'n camera goed gebruiken en hebben Jort (klasgenootje) en ik nog een mini-shoot gedaan. 

Meet Jort
Vanaf het kasteel gingen we met een boot naar het centrum waar we, jawel, weer geshopt hebben. Deze keer had ik me uitgeleefd in de Primark, maar ook deze kleding kan je binnenkort in een apart artikel verwachten :)
Ohja, we gingen ook nog langs een vet cool blauw huis met allemaal regenpijpen ofso. Zag er wel kunstig uit.
Ook vandaag gingen we weer heerlijk uit eten. Deze keer in een burgerrestaurant. Man, wat was dat lekker. 


's Avonds zijn we nog even naar een parkje gegaan met een aantal mensen om nog even een gezellige laatste avond te hebben. 

Dit stond dus bij het parkje waar we de hangjongeren uithingen.


Vrijdag
Ik mocht er weer heerlijk vroeg uit om m'n koffer in te pakken en de laatste voorbereidingen te doen. Om 8 uur werden we namelijk alweer uitgezwaaid. En de reis eindigde met een busreis van 10 uur lang. 

Kortom, ik heb een superleuke week gehad, maar het had niet langer gehoeven, ik was namelijk echt kapot na die tijd.

-Anna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten