zondag 18 september 2016

Ik ga de hele bijbel in het Engels lezen?


Hey!
Uitdagingen zijn mijn ding. Ik stel graag doelen in m'n leven om wat te bereiken. Zo ook nu. In 2014 heb ik de bijbel uitgelezen. Ik ben niet tevreden met de manier waarop ik hem heb gelezen en wil het opnieuw doen. Maar nu in het Engels!In mijn 16e levensjaar wil ik The Holy Bible uitlezen. 

De vorige keer dat ik in een jaar de Bijbel heb uitgelezen was ik te veel bezig met de deadline. Op een gegeven moment liep ik zoveel achter dat ik heel veel hoofdstukken per dag moest lezen. Daardoor nam ik niet goed op wat er nou werkelijk stond. 

Dat wil ik nu anders gaan doen. Ik heb nu een boekje waar ik alle Bijbelteksten in schrijf die me aanspreken. Als ik nu de bijbel lees, screen ik de tekst goed en probeer ik te bedenken wat God tegen me wilt zeggen door Zijn woord. 


Waarom ga ik deze uitdaging aan?

Ik merk dat ik deadlines nodig heb om ook daadwerkelijk dingen ga doen, bijvoorbeeld Bijbel lezen. Als ik er geen deadline aan stel lees ik ongeveer 1 x per maand uit de Bijbel. Maar ik wil God wel beter leren kennen. Om Zijn woord te lezen kan ik hem beter leren kennen. Maar niet als ik dat maar 1x per maand doe. Als ik God beter wil leren kennen moet ik vaker Bijbel lezen en dat vind ik heel tof om te doen in combinatie met een uitdaging en deadline. 
Omdat ik de Bijbel de vorige keer in het Nederlands heb gelezen, wil ik het nu in het Engels doen. Een extra uitdaging, maar ik vind Engels ook veel mooier. 


Waarom lees ik de hele Bijbel en niet alleen het nodige?

Ik ben nu bij het gedeelte gekomen in de Bijbel met alle voorschriften voor offers, beschrijving van de bouw van de tempel, wetten en stamregisters. Allemaal onnuttige informatie zou je zeggen. Kan je dat niet gewoon overslaan? Ik heb ervoor gekozen dat niet te doen. 
Ten eerste omdat het me gewoon goed lijkt om het een keertje gelezen te hebben. Het staat niet voor niks in de Bijbel. Daarnaast was het de uitdaging om de hele Bijbel te lezen en niet te smokkelen :)


Hoe gaat het tot nu toe?

Ik ben nu bij Leviticus 6. Ik heb nog geen schema dus ik denk dat ik nu al achterloop... Oeps. Nee, komt goed. Ik lees ongeveer 4 hoofdstukken per dag en probeer achterstanden in te halen als ik tijd heb. Verder gaat het goed en probeer ik de tekst aandachtig te lezen. Bij Leviticus is dat wel erg moeilijk aangezien het over voorschriften gaat wat nu niet meer geldt. Maar dat is ook wel een keer goed om te lezen denk ik. 

Kortom, het is een grote uitdaging, maar wel een leuke en interessante!

-Anna

3 opmerkingen:

 1. Ik heb al moeite met normale Engelse boeken lezen, dus dit lijkt me al helemaal moeilijk. Maar succes met je uitdaging! Het gaat je vast lukken met zo'n deadline :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En hoe gaat het tot nu toe? ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Anna, wat een prachtig plan om de Bijbel helemaal door te lezen. Daar ben ik zelf ook mee bezig. Wat jij zegt inspireert: niet smokkelen maar alles lezen. Het staat er niets voor niets in. Het Heiligdom kom je later ook weer tegen in Daniel, zacharias, de brief Romeinen en Hebree├źn, de openbaringen. Het is het verlossingsplan in beeld. Het lam dat geslacht werd wees op Christus(johannes 1:14).
  We hebben meer aan het Heiligdom dan we denken. God bless you.

  BeantwoordenVerwijderen