zondag 25 september 2016

Have Faith Tag


Hey!


Een week geleden ben ik door Angela uitgedaagd om de door haar verzonnen 'Have Faith Tag' te doen. Natuurlijk nam ik deze uitdaging aan. Er zaten zeker lastige vragen bij, maar wel leuk en goed om er over na te denken!


Hoe weet je zo zeker dat God bestaat, ook al heb je hem nog nooit 'echt' gezien?

De manier waarop mijn leven gaat, hoe alles precies past, daarmee kan ik niet anders dan geloven dat er een plan is voor mijn leven. En wie maakt dat plan anders dan God? 
Ook heb ik God heel vaak ervaren tijdens diensten of worship. Zo'n rustgevend gevoel kan nergens anders komen dan van God.

Favo christelijke quote 

Moeilijk moeilijk. Ik heb er zoveel! Als ik maar 3 seconden op pinterest scroll kom ik al 5 mooie quotes tegen. Maar dit is 1 van m'n favorieten.

"Everything happens for a reason. Nothing occurs by chance, it's all part of God's plan. Learn to trust it and go where He leads you."


Beschrijf je geloof in drie woorden

Liefde, uitlaatklep en leven. De laatste zal ik even uitleggen. Ik heb het gevoel dat je pas écht gaat leven als je gelooft. Je leert wat de dingen zijn die er echt toe doen en maakt samen met God de beste keuzes. Dat is pas leven. 


Welk christelijke liedje raadt je iedereen aan?

Welke van de 1000? Pff... 
Dit is een liedje wat me pas een halfuurtje geleden opviel. Ik gooi namelijk altijd hele albums in m'n afspeellijst zonder alle liedjes te luisteren. Ik klikte op shuffle en op een gegeven moment kwam dit liedje. Een supertof liedje over naastenliefde, zelfs voor je vijand. 


Maak je bewuste keuzes in dingen wel of niet doen i.v.m. je geloof?

Ja, misschien nog niet zulke radicale, maar je moet ergens beginnen. Zo scheld ik (bijna) nooit, gaat een deel van mijn inkomen naar een goed doel en heb ik ervoor gekozen om tijd te stoppen in het leren kennen van God. 


Als je een ding zou kunnen vragen aan God en dan direct antwoord zou krijgen, wat zou je dan vragen?

Woow... Hier moet ik wel even over nadenken... In principe kan je God alles vragen, het is alleen moeilijk om God te 'verstaan'. Als ik dan ergens direct antwoord op zou willen zou ik vragen wat de volgende stap is van God's plan voor mijn leven. Wat ik ook een mooie vraag vind is wat ik kan verbeteren in m'n leven.


Schaam je je wel eens voor je geloof?

Ik vind het soms moeilijk om mijn geloof te uiten, maar ik schaam me niet. Vooral bij mensen die ik net ontmoet heb vind ik het moeilijk in te schatten wat ze van m'n geloof zouden vinden, dan vind ik het moeilijk om mijn geloof te uiten. Maar als ik het doe, reageert bijna iedereen wel positief of met nieuwsgierigheid. Het is dan ook helemaal niet nodig om het zo moeilijk te maken want het geloof is alleen maar iets super moois! 


Hoe kijk je tegen mensen aan met een ander geloof?

Met respect. Wie ben ik om hen te oordelen als ik zelf ook een geloofsovertuiging heb? Tuurlijk is het moeilijk omdat je wilt dat iedereen christen is en de waarheid gelooft. Maar dat is nou eenmaal niet zo. 

Geloof je dat je in de hemel komt?

Ja. Natuurlijk heb ik vragen over na de dood. En het is zo onbegrijpelijk dat je straks in een perfecte omgeving bent, zonder ziekte, zonder pijn, zonder verdriet... Maar het geeft zoveel hoop! En dat wil ik gewoon geloven. Ik geloof liever m'n hele leven en dat ik er straks achter kom dat de hemel niet bestaat, dan dat ik m'n hele leven vergooi aan het wereldse en er straks achter kom dat de hemel wél bestaat.

-Anna

3 opmerkingen:

 1. Aah super leuk dat je de vragen hebt ingevuld! Hele mooie antwoorden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow anna ik kijk ff een keer naar je blog (gwn omdat ik het zag op insta) en wow wat knap�� enbik denk dat ik wel wat vaker ga kijken!! Groetjes joost vd S

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trots op je Anna!
  Puur mens ben je, bijzonder dat je zo open bent.

  BeantwoordenVerwijderen