zondag 14 augustus 2016

Hoe zelfverzekerd ben ik?


Hey!
In de blogwereld zal je vast en zeker veel artikelen vinden over onzekerheid en advies hoe je ermee kan omgaan. Je moet van jezelf houden want je bent prachtig. De waarheid, maar soms zo moeilijk aan te nemen. Daarom dit artikel. Om realistisch te zijn over hoe zelfverzekerd ik ben. Want ik vind het ook moeilijk.Mensen denken altijd dat ik zelfverzekerd ben. Ze gaan er maar van uit want ik ben bijna altijd zo positief. Maar ik zal eens wat vertellen. 

Ik heb m'n onzekerheden. Ik heb een wipneusje wat ik best anders zou willen. Moet ik niet eens wat afvallen? Waarom zijn m'n wenkbrauwen nou nooit on fleek? Mijn haar zit ook nooit eens goed... Niet alleen m'n uiterlijk, maar ook andere dingen. Vinden ze me een heilig boontje, of laf omdat ik bepaalde dingen niet wil vanwege m'n geloof? Vinden ze me raar omdat ik blog?

Soms lijkt het alsof ik heel zelfverzekerd ben, maar is het eigenlijk maar een schild. Ik zeg mensen dat ze van zichzelf moeten houden omdat ze prachtig zijn. 
Geloof ik het zelf eigenlijk wel? 

Ondanks alle onzekerheden mag ik toch zeggen dat ik het geloof. Ik ben prachtig. Niet perfect, maar dat is niemand. Ik ben waardevol omdat ik met aandacht en liefde ben gemaakt door God. Ik kan wel de hele tijd onzeker lopen doen en wensen dat ik iemand anders ben, maar ik moet het met mezelf doen. En dan kies ik er liever voor om van mezelf te houden. Daar kwam ik nog een keer achter toen ik dit filmpje voorbij zag komen.Ik ben mens. Ik ben onzeker. Ik ben onzeker over mijn uiterlijk. Maar ook over wat mensen van me denken. Vinden ze me raar omdat ik mezelf ben? Vinden ze me raar omdat ik geloof in God? 
Ik vergelijk mezelf met anderen, want zijn anderen niet altijd beter, mooier en leuker? 
Deze gedachten spoken nu nog maar een paar minuten per dag door m'n hoofd, want ik heb ervoor gekozen om van mezelf te houden. En man, wat wordt je daar blij van. Het is zo heerlijk om gewoon een dom hoofd naar jezelf te trekken in de spiegel in plaats van kritiek te geven. 

Dus please stop met jezelf kritiek geven. Je doet jezelf te kort. Because you rock! 

-Anna

3 opmerkingen:

 1. Je bent een topper en je bent mooi zoals je bent, ik zou bijna jaloers worden op jou neusje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah dit is allemaal zo waar, ook wat je in het begin zegt over dat je anderen complimenten geeft, maar er zelf niet in gelooft.
  Dit raakte mij, heel mooi schat! : ´Ik ben waardevol omdat ik met aandacht en liefde ben gemaakt door God. Ik kan wel de hele tijd onzeker lopen doen en wensen dat ik iemand anders ben, maar ik moet het met mezelf doen. En dan kies ik er liever voor om van mezelf te houden.´ x Ruth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi artikel! :) Ik denk dat iedereen wel onzeker is en iets heeft wat diegene anders wilt hebben. En die foto is trouwens juist wél on fleek, wees er maar trots op zou ik zeggen :) Mooi filmpje trouwens, die past perfect bij je artikel!

  P.s. Ik zag je blog op Angela's blog "Inspiregirl", vandaar dat ik je blog tegenkwam en je nu volg! Je blog is zooo leuk dat ik je wel móést volgen :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen