woensdag 31 augustus 2016

Favorite songs ATM


Hey!
Omdat mijn oortjes stuk waren, moest ik nieuwe hebben, die ik dus ook heb gekocht. Deze superfijne oortjes van House of Marley hebben me dan ook geïnspireerd om wat nummers te delen die ik (at the moment) heel chill vind. Nee, ik ga geen top 40 nummers delen, want die kennen jullie toch al. Ik wou graag nummers delen die een diepere betekenis hebben, of die van een christelijke artiest komen. 

Where is the love- Black Eyed Peas
Oud liedje, maar zo vet! Tekst en melodie. De tekst gaat over hoe verpest de wereld wel eigenlijk niet is en waar de liefde dus is. Het liedje bestaat uit rustige rap en zang wat ik eigenlijk altijd wel een mooie combinatie vind. Wat ik ook heel tof vind is dat ze de hele tijd dezelfde melodie gebruiken en daar dan rap en zang op doen. 

Mirror- Lil Wayne
Ook best oud, maar zo mooi. Deze rapper praat tegen zijn reflectie in de spiegel. Over zijn verleden en toekomst en over zijn 'echte' ik. Ook deze combinatie van rap en zang vind ik weer super tof.

Til death- SPZRKT
Wauw! Kippenvel. Dit lied is eigenlijk een liefdeslied naar God. Hoe hij zonder God's liefde zou sterven. Dat hij niet zonder God kan. Behalve de tekst vind ik de melodie ook heel vet. 

Afbeeldingsresultaat voor gawvi in the water

In the water- GAWVI
Even weer een vrolijk liedje erbij. Ook dit is een liefdesliedje over Jezus. Dit heeft de artiest er zelf over gezegd:

"It’s my love song of Jesus. Love that feeling when ever you go back home you have that saying of “there’s something in the water” that makes home so special. I feel like when ever I come to that place of worship, there’s nothing like being in that home feeling with Jesus. He is the living water, “Come to me and you will thirst no more”.

Maar zelfs voor niet- christenen zou dit een heel chill liedje zijn, gewoon door de chille melodie. 

Fix you- Coldplay
Okay, deze kennen we allemaal wel. Maar als christen kan ik deze tekst heel erg mooi interpreteren. Namelijk dat hoe gebroken je ook bent, God kan je weer heel maken. Dit is dan ook één van m'n favoriete liedjes om op te 'freestylen' als ik aan het dansen ben.

River flows in you- Yiruma
Yasss! Piano is zo mooi... Ik kan hier echt ultiem van genieten. Ik denk trouwens wel dat de meesten hem al wel eens gehoord hebben. 
Als iemand nog mooie piano liedjes kent, let me know... 
By the way, deze ben ik nu ook aan het leren op de piano. 
Dit liedje heeft niet echt een diepe betekenis en komt ook niet van een christelijke artiest (denk ik), maar ik vond hem zo mooi dat ik hem moest delen. Dit was het weer voor deze keer (rhyme queen jawel). Dit zijn lang niet al m'n favoriete liedjes maar dan zijn we weer heel lang bezig... Ik hoop dat ik je weer een beetje heb geïnspireerd :)

-Anna

Wat is jouw favoriete liedje?


2 opmerkingen:

  1. Hele toffe nummers! Toevallig heb ik ook net een playlist online gezet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vind je van Owl City, hij maakt ook christelijke liedje gecombineerd met electra, wat ik persoonlijk heel vet vind. :))

    BeantwoordenVerwijderen