zondag 31 juli 2016

Waarom ik niet in de evolutie wil geloven.


Hey!

Als christen geloof ik in het scheppingsverhaal. Dus dat God de aarde, dieren en mensen heeft gemaakt. Met dat geloof kom ik vaak in discussie's over de evolutie. Ik kan wel allemaal argumenten en tegenargumenten gaan geven, maar ik kom altijd op dezelfde conclusie uit. Ik zal nooit in de evolutie theorie gaan geloven. Ik wil het niet! En waarom niet?


In de laatste week van school heb ik samen met een vriendin onderzoek gedaan over het ontstaan van de aarde. Natuurlijk kwamen we niet tot een conclusie want er zijn geen duidelijke, wetenschappelijke bewijzen. Wel kwam ik tot de conclusie hoe raar ik sommige theorieƫn eigenlijk vind. Net als de evolutietheorie. En wat voor argumenten mensen gebruiken.
Sommige mensen kijken wel, maar zien niet. Ze zien niet hoe ongelooflijk prachtig de wereld is gemaakt. Ze beseffen zich niet hoe ingewikkeld dit wel niet is. Zijn de reusachtige bergen met woeste watervallen dan zomaar ontstaan? Zijn de kleurrijke bloemen dan echt uit een knal ontstaan? Zijn mensen dan echt geĆ«volueerd uit een aap of vis? 

Ik wil geen eens geloven dat ik van een aap of vis afstam. Vooral als ik aan een blobvis denk. Is dat dan uit hetzelfde wezen voortgekomen als ik? Dat kan toch niet! Okay, haters gonna hate. En als je dan toch een vermoeden hebt dat ik daar misschien wel van afstam, er zijn zat mensen waarbij je dat niet kan denken. Mensen zijn prachtig, vele malen prachtiger dan bijvoorbeeld een blobvis. Alsnog denken mensen dan dat we van vissen afstammen. Sommige mensen...

En als ik van een dier af zou stammen, dan zou ik me zo waardeloos hebben gevoeld. Nu weet ik dat ik zorgvuldig ben gemaakt. Dat geeft mij zoveel meer vrede. Zelfs al zou het niet waar zijn dat ik door God ben geschapen, ik geloof dat liever dan dat ik van een dier zou afstammen. Ik heb geen idee hoe onzeker ik dan wel niet zou zijn. 

Maar ik weet dat ik perfect ben gemaakt, en daarom zal ik nooit anders willen geloven. 

-Anna

3 opmerkingen:

  1. Dit vind ik echt een interessant onderwerp. Maar toch heb ik zoveel vragen. Wanneer waren er dinos en wanneer zijn de continenten uit elkaar gegaan, dat soort dingen. Dit staat niet echt in de bijbel beschreven... Hoe denk jij dat dit zit? Of heb je ook geen idee xd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de bijbel wordt er gesproken over draken, dit zijn hoogstwaarschijnlijk de dino's die we vandaag kennen.

      Verwijderen