zondag 12 juni 2016

This is Love!


Hey!

Vorige week was ik op de EO-jongerendag, waar het thema 'This is love' was. Ik vond het een mooi thema, maar wat betekent liefde eigenlijk voor mij?


Als ik aan liefde denk, moet ik denken aan het liedje wat we altijd veel zongen op de basisschool. 

'Als je veel van iemand houdt, geef je het mooiste wat je hebt.'

Wat is het mooiste wat ik kan geven? Ik hou van God, maar wat ik kan ik Hem geven? Denk eens aan de kleine dingen. Je hebt zoveel tijd! Kan je misschien wat tijd aan God besteden? Misschien wat minder op je telefoon? Denk er eens over na...

Het liedje gaat verder.

'Omdat God van mensen houdt, gaf Hij 't mooiste wat Hij had, zijn eigen Zoon.'

Nog steeds prachtig, maar God's liefde gaat verder. Hij is als een Vader. Wat voor fouten je ook hebt gedaan, of je nou hebt geroddeld of zelfs gemoord, God staat met open armen. Ik denk niet dat jij en ik een moordenaar snel met open armen zouden verwelkomen, maar God wel! Kan je het je voorstellen? 

Dat is liefde! Vergeving. Hoe moeilijk het ook is. Misschien hebben mensen je wel eens buitengesloten, of leugens over je verteld. Wees dan niet boos op ze, maar bid voor ze en vergeef ze. Hoe moeilijk het ook is. Want misschien zien ze jouw liefde wel. 

En omgekeerd ook. Als jijzelf een keer iemand hebt benadeeld, of een domme fout hebt gemaakt, God staat met open armen. Telkens weer. Al maak je 16849 keer dezelfde fout, God staat altijd met open armen. 

Hij houdt onvoorwaardelijk veel van jou!

-Anna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten