zondag 26 juni 2016

TopicTalk: Secondlove.nl


Hey!
"Heb je een relatie? Maar toch behoefte aan aandacht van een ander? Flirten is niet strafbaar! Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook. Ga naar secondlove.nl"
Veel mensen zullen denken dat ik veel te jong ben om over zulk soort onderwerpen te schrijven omdat ik het nog niet snap. Maar ik wil toch graag mijn mening kwijt over secondlove. Ik kan me er namelijk heel erg aan irriteren.

Telkens als ik dit spotje hoor op de radio heb ik de neiging om de radio uit de auto te trekken en hem op de grond te gooien. Dit hoort niet! Klinkt heel agressief dit, verder ben ik heel lief hoor :) Maar ik zal even uitleggen hoe deze neigingen tot stand komen. 
Ik zal eerst even uitleggen wat secondlove.nl is. Secondlove.nl is een datingwebsite voor mensen die er bewust voor kiezen om naast hun bestaande relatie ook nog met een ander te flirten of een relatie te beginnen. 
Ik ben opgevoed met ouders die gewoon van elkaar houden en die nog nooit echt erge ruzie hebben gehad. En anders heb ik iets gemist... M'n punt is, Ik heb het goede voorbeeld gekregen en zie dus ook hoe het huwelijk hoort te zijn. Ik ben dan ook tegen vreemdgaan. 
Er zijn dus daadwerkelijk mensen die naar zulk soort reclamespotjes kijken en denken, goh, laat ik eens vreemdgaan. 9 van de 10 keer zal het natuurlijk niet zo letterlijk gaan, maar deze mensen kiezen er dus wel voor om vreemd te gaan. Ik heb het eens opgezocht, en het blijkt dus dat meer dan 25 procent van de Nederlandse bevolking wel eens is vreemd gegaan. En ik denk echt dat door zulk soort reclames het aantal stijgt. 
Deze reclames zijn net propaganda's. Ze maken iets veel mooier dan het eigenlijk is. Kijk maar eens naar de tekst. "Flirten is niet strafbaar." Het is een feit. Flirten is nou eenmaal niet strafbaar. Mensen trappen erin en denken dat het een argument kan zijn om vreemd te gaan. Zo maken zulk soort datingsites vreemdgaan veel mooier dan het is. Maar wat als je partner er achter komt? Doei relatie! 
Wat ik ook zo erg vind, is dat er mensen op deze sites zitten die ook echt getrouwd zijn. Deze mensen hebben elkaar eeuwig trouw beloofd. Ze hebben misschien zelfs wel kinderen. En dan te bedenken dat ze vreemdgaan achter hun rug om. Persoonlijk denk ik toch echt dat als je problemen hebt in een relatie dat je dat toch bespreekt in plaats van dat je vreemdgaat omdat je relatieproblemen hebt? 
Tegenwoordig zie je zulk soort reclames overal. Op televisie, op de radio, in kranten, langs de weg. De reclames zijn niet alleen te zien voor mensen met relatieproblemen, maar ook voor kinderen. Straks gaan ze nog denken dat vreemdgaan normaal is...
Ik vind dan ook dat mensen die achter deze sites zitten geen reclame moeten gaan maken. Het enige wat ze bereiken zijn relatieproblemen.
-Anna

3 opmerkingen:

  1. Je hebt gelijk dit soort reclames slaan nergens op en zouden zelfs strafbaar moeten worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens! In een relatie moet je elkaar 100 procent kunnen vertrouwen. Als dit na een tijdje nog steeds niet lukt kan je maar beter gewoon mee stoppen, anders voelt het nooit chill, anders denk je de hele tijd van oooeeehh misschien doet hij/zij wel wat geks. Je moet elkaar dus gewoon vertrouwen ook al is het soms lastig. x Nick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik erger me ook altijd heel erg aan dit soort reclames! Dan vraag ik me echt af waarom ze dit soort websites ooit bedacht hebben. En dan zijn er serieus mensen die er nog gebruik van maken ook.

    BeantwoordenVerwijderen