zondag 1 mei 2016

Blank of bruin?

Hey!

Racisme is een moeilijk onderwerp. De meeste mensen zullen zeggen dat ze niet racistisch zijn, maar misschien doe je het wel. Bewust of onbewust. Ik ook. En ik wil het helemaal niet! Meestal oordeel ik onbewust. In dit artikel vertel ik over een vrouw die mij hierop (onbewust) heeft gewezen.


Ik had mijn laatste uurtje gehad en ik liep naar de bushalte. Het was mooi weer en ik moest nog even wachten, dus ik ging op een bankje zitten om van de zon te genieten.
Even later kwam er een vrouw naast me zitten. Een donkere vrouw. Onbewust gingen mijn gedachten naar dat het wel eens een vluchteling zou kunnen zijn. 
Ze begon tegen me te praten. Over het weer waarschijnlijk. Ze vroeg naar waar ik op school zat en vertelde wat zij zojuist had gedaan. Het bleek dus dat ze vrijwilligerswerk deed. Haar vrije tijd gaf ze op om met kinderen te tuinieren. Niet meteen het werk wat je bij vrijwilligerswerk zou plaatsen, maar wel heel leuk! 
Deze vrouw was zo verschrikkelijk aardig! Ze toonde interesse, gaf haar vrije tijd op voor kinderen, lachte de hele tijd... Ze was niet meer donker voor mij, ze was gewoon een supertof mens. En dan maakt het niet uit of je blank bent of donker. 

-Anna

3 opmerkingen: