zondag 10 april 2016

Waarom ik christen benHey!

Het leek me wel eens vet om uit te leggen waarom ik nou eigenlijk christelijk ben. Ik ben er mee opgevoed maar uiteindelijk sta je wel voor een keuze. Waarom ik voor God heb gekozen? Lees maar verder :)


Zoals ik al zei ben ik christelijk opgevoed. Dat vind ik wel echt supergaaf! Op die manier ben ik al in aanraking gekomen met het geloof. 

Toch was er een moment in m'n leven waar ik voor een keuze stond. Ik was 11 jaar en zou stoppen met turnen. Er waren twee opties. Of ik zou op voetbal gaan, of ik zou op King's kids en dansen gaan. Na veel nadenken heb ik de tweede optie gekozen. En wat ben ik daar blij mee! 

Op King's kids heb ik superveel geleerd over wie God nou eigenlijk echt is en ben ik Hem steeds gaver gaan vinden. God is niet een of ander antiek oud persoon die maar ergens in de lucht hangt. Het is een God die een liefdevolle vader wilt zijn. Die voor je wilt zorgen en het beste met je voor heeft. Hij is dichtbij. 

Ik vind het soms echt nog wel lastig om christelijk te zijn. Het is niet niks. Je moet best vaak uitleggen waarom je iets niet of wel doet. Maar je krijgt er zoveel voor terug!Met God heb ik duidelijkheid over het leven. In het leven maak je lastige keuzes. Maar elke keer als ik voor een lastige keuze sta ga ik bidden en geeft Hij mij antwoord. Het is soms zo simpel! 

En als ik het moeilijk heb, staat er altijd iemand voor me klaar. Soms snap ik echt niet hoe mensen zonder God kunnen leven, waar ze die rust vandaan halen. Al heb ik de grootste stress van de wereld, ik dans voor God, bid, en God troost mij. 
God is zo awesome!

En last but not least. Als ik geloof ben ik verzekerd van een plekje in de hemel! En ik verzeker jou, dat is het geloven waard ;)

-Anna

1 opmerking:

  1. Denk je dat je ook christen zou zijn als je niet gelovig was opgevoed?

    BeantwoordenVerwijderen