zondag 3 april 2016

Mijn 40 dagen: Missie geslaagd?


Hey!

Tot vorige week heb ik 40 dagen gezond gegeten en een halfuur per dag op m'n mobiel gezeten. Ik heb wel echt even een weekje gehad waarin ik heel erg smokkelde met m'n telefoon, maar dat heb ik weer opgepakt. Vind ik mijn missie geslaagd?Telefoon
Uiteindelijk heb ik me 21 dagen echt aan deze uitdaging gehouden. Ik moet zeggen, ik schrok er wel een beetje van. Ik heb vooral in de vakantie me er totaal niet aan gehouden aangezien ik de hele vakantie thuis heb gezeten. De weken daarop had ik me dan toch wel voorgenomen om echt een halfuur op m'n mobiel te zitten. 
Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat m'n mobiel een groot deel in m'n leven is terwijl ik dat niet zou willen. Een beetje teleurgesteld ben ik wel.

Gezond eten
Deze ging beter! Ik heb niet kunnen nakijken hoeveel dagen ik me echt aan deze uitdaging heb gehouden maar over het algemeen vind ik dat deze erg goed is gegaan. Ik heb wel een paar keer gesmokkeld, maar ik heb ook zeker momenten gehad waarin ik mezelf overwon. Zo is me heel vaak overkomen dat mensen snoepjes of koekjes voor m'n neus zwaaiden en ik ze gewoon heb geweigerd. 

Dat kan ik nu overigens nog steeds merken. Ik kan aangeboden eten veel makkelijker weigeren als eerst. Ook drink ik (bijna) alleen nog maar thee en water. Ik ben het veel meer gaan waarderen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het meer als een compensatie zie van het ongezonde eten wat ik nu weer mag...

Mijn fysieke resultaten zijn dat een kilo ben afgevallen. Het is niet heel veel, maar dat was ook niet mijn hoofddoel. Wel ben ik mijn lichaam meer gaan waarderen. In de periode van gezond eten ben ik met meer tevredenheid naar m'n lichaam gaan kijken. Ik kon nu immers niet meer tegen mezelf zeggen dat ik gezonder moest gaan eten. 

Conclusie
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik nooit meer twee doelen tegelijk voor mezelf moet stellen. Hierdoor kan je je niet focussen op één ding en raffel je het af. Het is namelijk wel mogelijk om 40 dagen gezond te eten of een halfuur per dag op je mobiel. 
Qua slaging vind ik dat het gezond eten is geslaagd en een halfuur per dag op m'n mobiel niet.
Ik ga volgend jaar zeker weer een doel voor mezelf stellen, omdat het mooie dingen oplevert. Wel ga ik het heel anders aanpakken!

-Anna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten