zondag 27 maart 2016

Wat pasen voor mij betekentHey!

Pasen is hét feest van het christendom. Ook voor mij. Hoe mooi is het dat iemand is gestorven voor jou? Maar wat is het nou precies en wat betekent het voor mij?


Pasen is voor mij allereerst een excuus om paaseitjes te eten. Het is gewoon een heel gezellig feest waarbij er ook heel lekker gegeten wordt.

Maar er is meer. Jezus. 
Voordat ik dit soort artikelen schrijf, kijk ik altijd op pinterest voor quotes. Die quotes gebruik ik dan weer voor m'n artikel. Hiermee verdiep ik me ook meer in het onderwerp. Net als nu. Ik scrollde een beetje door pinterest, en zag zoveel mooie quotes... 
Zo ook deze:


Pasen is een vrolijk feest. Jezus is opgestaan! Maar er ging iets vooraf. Hij werd gedood. Tot vandaag kwam het niet bij me binnen. Ik hoorde het verhaal al 14 jaar lang. Je raakt eraan gewend. Maar telkens als ik naar deze quote kijk, krijg ik tranen in m'n ogen.
Hij deed dit voor mij. Hij liet zich beschuldigen van misdaden die hij niet had gepleegd. Hij liet zich geselen om mijn straf op zich te nemen. Hij liet zich vermoorden omdat hij te veel van me hield om mij te zien lijden. Ik, was het waard. 

Stel je voor dat jij daar staat. De rechter beschuldigt je van alle dingen die je hebt gedaan. Al je geroddel, foute keuzes, de keren waar je deed alsof je niks zag toen je klasgenoot werd gepest. Je hebt zoveel verkeerd gedaan, dat je moet worden gestraft. Maar op dat moment komt er een man binnen. Hij loopt naar je toe, legt een hand op je schouder en kijkt je liefdevol aan. Hij loopt verder naar de rechter en zegt: Geef mij de straf maar. 
Zo gezegd zo gedaan. Je ziet hem de straf op zich nemen en voordat hij doodgaat, kijkt hij je nog een keer in de ogen en zegt: Jij. Jij bent het waard. 

Wat een liefde. Onvoorstelbaar. 

Maar dit was niet het einde. Want het goede wint altijd. Jezus heeft de dood verslagen en is opgestaan. De duivel dacht gewonnen te hebben, maar God's kracht is groter. Veel groter. 

En nu? Nu mag jij bij hem komen. Je mag weten dat hij dit voor jou heeft gedaan. Hij houdt onvoorwaardelijk veel van jou en wil je beter leren kennen. De vraag is alleen of jij daar open voor staat.-Anna

1 opmerking: