woensdag 30 maart 2016

Wat je kan leren van: 'Cinderella'.


Hey!

Ik heb al eerder een artikel geschreven over wat je kan leren van "Home alone". Nou heb ik pas geleden een vernieuwde film van "Assepoester" gezien, wat vroeger mijn favoriete prinses was. En man, wat zitten daar mooie quotes en wijze lessen in...
Dit is één van de eerste scènes uit de film, waarin Ella nog klein is en haar moeder nog leeft. Haar moeder zegt tegen Ella hoeveel goedaardigheid ze wel niet in haar heeft, en dat het kracht heeft. 

Have Courage, and be kind.
Haar moeder wordt doodziek en als ze op haar sterfbed ligt, zegt ze tegen Ella dat ze moed moet hebben, en vriendelijk moet zijn. Dit word dan ook Ella's levensmotto, wat je ook ziet in de film. Ze lacht de hele dag en is dankbaar voor wat ze krijgt. Ze accepteert iedereen zoals diegene is en geeft zelfs de kleinste en zwakte diertjes te eten. Zelfs als het leven haar tegen zit blijft ze hoopvol.
Wauw! Wat een voorbeeld. 


In deze scène ontmoet ze haar "Prince Charming" terwijl hij op vossen jaagt. Ze houdt veel van dieren en spreekt hem daarom ook aan op zijn fout. 
"Alleen omdat het is wat is gebeurt, betekent niet dat het is wat zou moeten gebeuren."
Hier kan je bijvoorbeeld aan denken als er iemand wordt buitengesloten, of als je een oud omaatje ziet, die haar boodschappen amper kan tillen. 


Ik hou van deze film! Telkens als ik deze film zie wil ik op haar lijken. Ik wil ook zo goed kunnen zijn. En dat is denk ik het doel van deze film. Om een beetje meer goedheid in de wereld te brengen.

"Have courage, and be kind"

-Anna