woensdag 24 februari 2016

Hoe eet ik gezond(er)?


Hii guys!

Nu ik met 40 dagen gezond eten bezig ben, leek het me wel een leuk idee om te laten zien hoe ik m'n ontbijt, lunch en tussendoortjes wat gezonder maak. Aangezien ik toch niet helemaal een keukenexpert ben, zijn deze recepten en combinaties makkelijk te maken. Ik hoop dat je er wat aan hebt :)
Ik begin natuurlijk met het ontbijt. Omdat ik 's ochtends maar 10 minuten heb om te ontbijten, pak ik meestal gewoon wat muesli en yoghurt. Dit is echt in 2 minuten klaargemaakt en is zelfs in de ochtend makkelijk te eten. Tenminste, ik heb altijd het probleem met brood als ontbijt dat ik er een halfuur op loop te kauwen. Dit is dus een goed en gezond alternatief. Muesli zit namelijk vol granen. En de yoghurt helpt natuurlijk met je dagelijkse zuivel behoefte :) 
Het was zaterdag dat ik het eten maakte en er een foto van maakte, ik had wat meer tijd dus had ik er nog wat banaan bij gedaan.


Ik had dus echt heel veel tijd om lunch te maken, want ja, zaterdag. Dus ik heb eens even bedacht wat ik wou gaan eten en heb dat dus bij elkaar gehaald. Ik wou toch nog iets doen met groenten, dus ik koos voor een broodje met kaas, tomaat, sla en paprika. Hierin kan je eindeloos variĆ«ren. Het is in principe gewoon een soort broodje gezond. 
Daarnaast had ik nog een cracker met kaas, een rijstwafel met pindakaas en een rijstwafel met smeerkaas. 
Ik denk dat je er nu wel achter bent gekomen dat ik kaas best lekker vind... 


Als 1e tussendoortje heb ik wat noten en gedroogd fruit gepakt. Echt, ik hou van noten! En die bananenchips zijn ook zeker niet verkeerd! Natuurlijk zijn verse noten gezonder, maar dit is een goed alternatief als je zin hebt in iets hartigs, en ik had geen verse noten in huis. 
Alle drie de producten komen van de zuivelhoeve. Dit is een of ander gezond merk. Dus dat zal wel goed zijn...


En als laatste heb ik nog deze havermoutkoekjes. Ik heb ze zelf gemaakt. Dat is leuk, je weet wat er in zit en erg lekker! Wat ik voor deze koekjes heb gebruikt zijn een banaan, een halve appel, ongeveer 60 gram havermout, wat honing en wat kaneel. Het leuke aan dit recept is dat je heel veel kan variĆ«ren. Het enige wat je echt nodig hebt zijn de banaan en de havermout. Je kan er noten instoppen, rozijnen, appel en nog meer. 
Er staan ook heel veel havermoutkoekjes recepten online.

Als je nou denkt van: Goh, Anna, dat is helemaal niet zo gezond als je denkt! Don't blame me! Ik ben maar gewoon een meisje dat wat recepten wilt delen die volgens haar gezond zijn:)
En als je er wel wat aan hebt gehad, alsjeblieft :)

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten