donderdag 24 december 2015

Wat je kan leren van: "Home Alone".


Hii Guys!

Ik voel een nieuwe serie aankomen... Wat je kan leren van:...! Je hebt zo van die bekende films, verhalen, boeken die je gewoon te gek vind. Maar verder ook niet. Wat zit er eigenlijk voor boodschap in? Wat kan je ervan leren? Dat kom je te weten in deze serie. In deze dagen zijn er altijd bepaalde soort films op: Home Alone. Het leek me dan ook leuk om hiermee te beginnen. 
Toen ik deze film keek, was het voor mij al echt de 20e keer dat ik hem zag. Dus ik zat ook niet echt meer op te letten... Tot op een gegeven moment mijn broertje iets zei van: 'In deze film is die man eerst eng en dan aardig, en in de tweede film is die vrouw eerst eng en dan aardig'. En daar ligt de boodschap. 
In de eerste film van Home Alone, heb je een man die altijd sneeuw schuift. Buzz vertelt een eng verhaal over hem dat hij mensen heeft vermoord met die sneeuwschuiver en ze in zijn ton met zout bewaard. Kevin is dus heel erg bang voor die man, totdat hij hem in de kerk ontmoet en toch maar even een praatje durft te maken. Uiteindelijk blijkt het een lieve man te zijn die geen contact meer heeft met zijn zoon, en het daarmee heel moeilijk heeft. Kevin besluit hem advies te geven en met Kerstmis zijn de zoon en de 'enge' man herenigd. 
In Home Alone 2 was een beetje hetzelfde gebeurt met die duivenvrouw. 

Maar het punt is. Je moet niet vooroordelen. Tuurlijk, er bestaan onbetrouwbare mensen, maar ik vind dat je ieder mens een kans moet geven voordat je kan oordelen. 
Niet alle mensen zijn slecht. Integendeel, er bestaan nog zoveel goede mensen, als je ze maar toelaat. 

-Anna