zondag 27 december 2015

Vakantie, netflix en KERST!

Hey!

Ondanks dat ik weer twee dagen te laat ben met het plaatsen van een artikel, wou ik toch nog even laten zien hoe mijn week eruit zag. Ik heb echt geen ritme in de vakantie,  dus ook niet met bloggen. Sorry daarvoor! Maar alsnog, veel plezier met lezen :)
Zaterdag
Om de vakantie te vieren trapte ik af met mijn nichtje, en gingen we logeren. Bij ons houd logeren zeg maar in dat we in de app store gaan kijken voor het domste spel ooit, en dan proberen we zo ver mogelijk te komen. Hahahha, wij zijn echt kansloos. 
's Avonds hebben we dan toch wel iets nuttigs gedaan, soort van, en gingen we naar tienergroep. Daar hebben we een of andere speurtocht gedaan. Het thema was (natuurlijk) kerst. Dus wij moesten eerst een rebus oplossen waarin de boodschap van GabriĆ«l in stond, die moesten we doorgeven aan Maria, die ons doorstuurde naar een soldaat waar we tol moesten betalen. Met andere woorden, we moesten met ons hoofd in een bak ijskoud water om met onze mond muntjes te pakken. Enzovoort. Bij het eindpunt was er een kampvuur met marshmallows en chocomel, dikke prima! 
Toen we weer thuis waren, hebben we nog een film gekeken en zijn toen toch maar meteen gaan slapen.

Zondag
We moesten namelijk zondagsschool leiden. Ze hadden me gevraagd, omdat ze te weinig leiding hadden die dag. Uiteindelijk waren we met 5 leiding en 10 kinderen... Maar het was alsnog erg gezellig met de kindjes. 's Middags ben ik nog even bij m'n broer in het ziekenhuis geweest. Verder heb ik geen idee meer wat ik heb gedaan...

Maandag
Eindelijk! Vandaag zou ik eindelijk met die leuke mensen afspreken die ik een halfjaar al niet meer had gezien. Nog even snel inpakken en dan in de auto. Als ik er aankom merk ik echter dat er al 5 vrienden hadden afgezegd, dus we waren nog maar met z'n negenen. Maar het was alsnog leuk! Films gekeken, veel gegeten en tot half 4 opgebleven. Okay, sommigen waren zo dom om tot half 6 op te blijven en foto's te maken van degenen die sliepen. En ik kan je vertellen, ik zag er echt niet charmant uit op die foto's...


Dinsdag
En toen werd je om half 10 wakker. Dikke prima, alsnog 6 uur geslapen. Nog een film gekeken, ontbeten, gechilld en dan was het toch weer tijd om naar huis te gaan. Stiekem toch wel fijn aangezien je toch best moe was. 
Thuis vond ik het ook niet heel erg om weer in m'n hoekje te kruipen met een warme deken en netflix.  

Woensdag
En dan realiseer je je toch maar even dat het vakantie is. Na al dat afspreken even een dagje voor jezelf. Ik heb dan ook even flink genetflixt. Verder ben ik ook nog even naar mijn broer in het ziekenhuis geweest. Tot onze grote spijt ook nog even langs de mac gereden... En weer verder gegaan met netflixen. 

Donderdag
Heerlijk uitgeslapen, en even rustig wakker geworden. Na al 2 artikelen te hebben gemist, moest ik weer eens wat online zetten, dus ging ik maar even schrijven. Geluncht, en daarna eindelijk een brief teruggeschreven naar mijn penvriendin, Emma. Vet lief, ik kreeg dus vorige week een brief van haar (In het Engels, omdat we dat allebei zo'n mooie taal vinden) met de vraag of we contact konden houden door middel van brieven. Ik bedoel wat is er nou leuker dan een kaartje krijgen! Ik vind het in ieder geval erg leuk als ik eindelijk weer eens een kaartje krijg. Ik ken Emma trouwens van danskamp :)
's  Middags gingen we een nieuwe laptop halen, aangezien de andere was gecrasht. En door naar de kerk waar we weer met de topteams gingen optreden in de kerstnachtdienst. En dat was weer supergezellig en leuk! 
Na een lange dag mocht ik dan eindelijk naar m'n bedje....

Vrijdag
Kerst! Gelukkig is mijn broer weer thuis van het ziekenhuis en zijn we weer met het hele gezin thuis. s' Ochtends ben ik naar de kerk geweest, al snapte ik niet heel veel van de preek, het was een hele prettige sfeer. En snel naar huis om taart te eten. M'n oma kwam ook nog gezellig bij ons om m'n broer te zien en daarna samen met ons te lunchen. 's Middags nog maar even kerstmuziek opgezet en de hele middag kleren zitten te kijken... Oops. M'n andere opa en oma waren ook nog maar even langs geweest.
Een heerlijk kerstdiner gehad, en de dag afgesloten met de kerstfilm Elf :)

Zaterdag
2e Kerstdag. Wakker worden, snel haar wassen, makeuppen (ja,je leest het goed), jurkje aandoen en weer naar de kerk. Er was nu een kinderdienst, en ik moest bij m'n zondagschoolgroep zitten om de kindjes in bedwang te houden. En natuurlijk werd ik bij de jongens gezet. Het zijn schatjes, maar zo ongeduldig en onrustig. Nouja, niet dat ik heel anders was op die leeftijd... Dus de hele dienst jongetjes moeten laten omdraaien, zitten en naar de wc gebracht. Het duurde dan ook veel te lang voor die kinderen, de hele tijd vragen: 'Juf, hoelang nog?' Maar goed, ik heb het overleeft. 
's Middags cakes gebakken (lees: het beslag opgegeten), bezoek ontvangen, nog meer gegeten, en... Kleren besteld :))) Ik kon me niet inhouden ^-^. 
's Avonds lekker gegeten en de dag weer afgesloten met een kerstfilm, The Grinch. 
Dus mijn kerst was wel geslaagd!

-Anna