vrijdag 25 december 2015

That's Christmas to me.


Hii mensen

Wat betekent kerst voor mij? Wat zijn de eerste dingen die opkomen in mijn hoofd als ik aan kerst denk en waarom? Lees verder!We kennen allemaal het gevoel van Kerst wel: de Kerstgedachte, kerstboom, lichtjes, soms cadeautjes, de kerstfilms die je dit jaar echt voor de 20e x ziet, en natuurlijk familie! 
En ik vind het heerlijk! Maar de echte kerstboodschap wordt nog wel eens verstopt. Je ziet tegenwoordig alleen maar reclames voor kerstbomen, kerstmaaltijden en cadeautjes. Maar wat er echt op die billboards zou moeten staan is dat Jezus is geboren. En dat mis ik wel. Want daar gaat Kerst om. 
Maar dan vraag ik me nog iets af... Waarom vieren we het op één of twee datums terwijl het een té groot feest is om op één/ twee dagen te vieren? Jezus verdient veel meer! 
En de datum die is uitgekozen, is afgestamd van een heidens feest. Ik voel hem botsen...

De conclusie is dan ook echter dat ik het niet zo goed weet. Kerstbomen, versiering, familie, het is een geweldige sfeer! Maar wat zou Jezus er van denken? Dat zijn verjaardag op een andere datum gevierd word, dat het eigenlijk een heidens feest is wat nog een christelijk tintje heeft? Ik weet het niet zo goed. Misschien moet ik er later nog maar eens over nadenken. Wat Kerst eigenlijk betekent... 
Wat ik nu in ieder geval ga doen, is mijn broer verwelkomen, omdat hij toch met Kerst thuis mocht komen, lekker eten en Jezus toch maar heel erg bedanken dat Hij naar de wereld is gekomen.


-Anna