zondag 11 oktober 2015

My christian Lifestyle: Voor- en nadelen van christen zijn.

Hii Guys!

Ik vond het heel moeilijk om een onderwerp te verzinnen. Maar kwam toch tot een onderwerp door een liedje. What love looks like, van Dara Maclean. Ze beschrijft alle mooie dingen in de wereld, wat liefde eigenlijk is. En dat is wat ik ervaar als christen, liefde. Dat maakt het christen zijn anders. Maar er zijn nog veel meer dingen wat mij anders maken, dat ik liefde ervaar, maar dat ik me soms toch wel eenzaam kan voelen als ik ergens de enige christen ben ofso. Wat mij nog meer anders maakt? Lees verder!Aangezien de minderheid van Nederland christen is, voel ik me toch best anders. Ik ben niet zoals de gemiddelde tiener, die al 10 vriendjes heeft gehad, die scheld, die uitgaat. Ik ben anders. En daar word ik wel mee geconfronteerd, maar het geloof heeft zoveel mooie dingen!
En daarom heb ik ze hier op een rijtje:

Nadelen:


  • Het is een hele uitdaging om vol te houden met al de wereldse verleidingen.
  • Je kan je onzeker of alleen voelen, omdat het soms voelt alsof je de enige bent. 
Voordelen:

  • Je hebt een doel in je leven. Het is niet dat je maar een beetje rondloopt op aarde als een kip zonder kop.
  • Je voelt je geliefd. Je weet dat er iemand is die oprecht van je houdt. Zo oneindig veel! En dat bemoedigt me nog elke dag.
  • Je hebt altijd iemand waarbij je kan uithuilen, uitjuichen of gewoon mee kan praten. Je kan je soms eenzaam voelen, maar dat ben je niet. 

  • Hoop. Als christen weet je dat het goed komt. En als je in het diepe word gegooid, heeft dat een betekenis. Want God heeft een plan met jou. En dat stelt me erg gerust.
  • Zekerheid. Soms zit ik er over in, wat ik moet worden, wat ik moet doen in m'n leven, wie m'n man word, enzovoort. Maar dat hoeft als christen eigenlijk helemaal niet. In dit opzicht is het geloof best makkelijk. Je weet gewoon dat je je toekomstige vriendje echt wel leuk gaat vinden, dat God een plan heeft met wat je wilt worden, en het gaat bij je passen. Het komt goed. En dat is toch wel 1 van de grootste bemoedigen die ik krijg. 

  • Je hebt eeuwig leven!
  • Door het geloof ontmoet je mensen die je accepteren zoals je bent. En dat geeft altijd een hele prettige sfeer.  
  • Omdat je christen bent, pas je daar je leven op aan en krijg je een soort van 'regels', die je tegelijkertijd beschermen. Denk dan aan uitgaan, roken, drugs, slechte vrienden, drank, enzovoort. 
Er zijn vast nog wel voordelen die ik niet heb opgenoemd. Maar je ziet wel duidelijk het verschil in na- en voordelen, of niet? Er zijn nog wel meer nadelen misschien, maar die worden gecompenseerd met de voordelen, zoals eenzaam voelen. 
Maar toch word ik heel erg bemoedigd door de voordelen. En dat zijn de redenen dat ik er trots op ben dat ik christen ben!
-Anna

Wat vind jij moeilijk aan het geloof? 
Wat vind jij fijn aan het geloof?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten