vrijdag 30 oktober 2015

Plusweek, shoppen en indrukwekkende excursie.

Hii mensen!


Naast het feit dat ik het best druk heb gehad deze week, heb ik ook lekker een avondje geshopt, maar ook een indrukwekkende excursie gehad....

Maandag
De week begon echt geweldig... Ik had de wekker om 6:10 gezet, werd toen ook wakker, zette hem op sluimeren (in de hoop dat hij over 5 minuten weer zou gaan) en toen was het opeens 6:30. Met als gevolg dat ik alles in een halfuur moest doen. Daarbij was ik ook nog m'n oortjes kwijt en m'n danskleren vergeten (ik zou niet meer thuis komen na dansen). Dus m'n dag begon heerlijk. Lang leve de maandag!
Verder ging de dag wel redelijk, ondanks het feit dat ik net terug van kamp was en nog ziek moe was.

Dinsdag
Dinsdag was er eigenlijk niet zoveel geweldigs. Ik was nog steeds moe. Ik was namelijk de vorige avond tot 00:00 nog bezig met m'n Engelsboekje lezen. Lekker planning weer... 
's middags had trouwens m'n danspartner afgezegt, en ik had nog maar anderhalve week. Uiteindelijk ga ik nu met Ruth dansen en daar heb ik heel veel zin in!

Woensdag
De plusweek begon. Dat zijn een aantal dagen waarin je een onderzoek moet doen over een bepaald onderwerp wat je zelf mag kiezen. Ik heb een onderwerp gekozen wat erg dichtbij mij ligt.... *emotional moment*... Social media. We hebben het dus over de invloeden van social media wat best interessant is. 

Donderdag
We gingen op excursie naar Westenbork. Een doorgangskamp voor o.a. Joden in de 2e wereldoorlog. 
We moesten om 7:30 al op school zijn, we waren de ochtendgroep. Na een busreis van een uurtje kwamen we daar aan. We gingen naar een zaal en daar ging een vrouw vertellen over een familie in kamp Westenbork. We gingen daarna een film kijken over een meisje die terugreist naar de oorlogstijd. Niet zo'n goeie film maar je had wel een beeld van hoe dat ging. 
Daarna kregen we zo'n opdrachtenboekje en de antwoorden moesten we dan vinden door bij de tentoonstelling te kijken. Je kwam wel hele schokkende feiten tegen. Er waren meer dan 100.000 joden doorgevoerd naar andere kampen waar ze direct vermoord werden. 
Als laatst moesten we door een prachtig bos naar het kamp lopen. Ik heb wel 10 x lopen roepen: 'Jongens, is de wereld niet prachtig?' 
Na 3 km gelopen te hebben komen we aan bij de plek waar het kamp heeft gestaan. Je ziet een huis met daaromheen een glazen 'doos', een lege barak, een paar verhogingen, een paar wagons (die overigens nep waren) en een paar monumenten. 
We werden meegenomen naar de tijd hoe het toen was. Ik kon heel veel inbeelden en het was heel heftig en indrukwekkend. 
De avond was wat minder serieus en gingen we shoppen met het topteam! Wat heel leuk was natuurlijk! Uiteindelijk zijn we thuisgekomen met alleen een blouseje, maar gezellig was het wel. 

Medewerkster poseert ook gezellig mee.

Vrijdag
Het was de laatste dag van de plusweek. Verder niks bijzonders. Behalve dat het weekend is en ik vanavond weer ga dansen en daar weer heel veel zin in heb:)

-Anna

PS: Vul de poll in in de rechterkolom! Als je op je mobiel zit, moet je naar beneden scrollen en op 'internetversie weergeven' klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten