zaterdag 12 september 2015

Topteam, OV-kaart (bijna) kwijt en excuus?

Hey mensen!

Vandaag weer een personal blog over wat ik deze week allemaal heb meegemaakt. Ja, van een auditie tot paniek... Lees vooral verder!Excuus?
Allereerst het excuus. Ik heb het de laatste tijd zo druk met school, dat ik niet meer aan bloggen toekom eigenlijk. En dat vind ik heel erg jammer, aangezien ik het gewoon wil blijven doen, maar dan begrijp je misschien waarom niet enzo. Maar er komen weer posts aan hoor! Ik heb een beetje rondgevraagd en ik heb hele leuke idee├źn ontvangen, dus dat komt binnenkort allemaal online. 

Auditie!
Ten tweede... De auditie! Ik had me voorgenomen om niks op m'n blog van voren te zeggen, zou het mislukken, dan zou ik niet falen ofso. Maar ik ben dus door!
Het ging om een auditie voor 1 van de 2 topteams van mijn dansvereniging. Je hebt topteam 1 en topteam 2. Het verschil is dat TT1 16+ is en TT2 14+, en dat TT1 8 optredens heeft en 1 wedstrijd doet en TT2 4 optredens. Allebei supervet natuurlijk! En kwa dansniveau wordt ik graag uitgedaagd. Dus ik dacht nou ik geef me gewoon samen met een vriendin op, niks te verliezen. Dus ik had maandag de auditie. We komen zo aan en het was al meteen heel professioneel opgesteld met voor- en achterop een papier met je nummer. We moesten de zaal in en daar kregen we al meteen een wat zwaardere warming-up en daarna 2 choreo's. De choreo's gingen echt zo snel! Normaal pak ik choreo's al best wel snel op, maar dit ging zo snel. Gelukkig had ik hem op een gegeven moment wel te pakken. We waren met 23 deelnemers, dus je viel gelukkig nog niet op. Maar daarna moesten we in groepjes van 5/6, dus ze gingen heel specifiek kijken. Dat was best eng, maar gelukkig ging het goed. Na de choreo's vielen er al meteen 4 af, en werden de twijfelgevallen opgenoemd. En wat? Ik zat er niet bij? Nee... Dus op naar de 2e ronde! 

Auditiegroep :)

Freestylen... Mijn angst. Ik ben over het algemeen niet heel goed in freestylen, dus dat was ook m'n angst. Je moest in een groep van ong. 9 mensen. Eerst 2 nummers met blinddoek. Met blinddoek? Kan je dan wel dansen? Ja, tot mijn verbazing wel. Ik vond het geen eens zo moeilijk met evenwicht enzo. Maar het fijne was wel dat je puur je eigen ding deed en je niet liet afleiden. Dat was dus ook de bedoeling. Daarna deed je 2 nummers zonder blinddoek. Ik stond vooraan, dus ik kon me ook niet echt laten afleiden. Het fijne was, dat er op een gegeven moment het nummer 'Policeman' kwam. Ja die kende ik wel! Ik had daar ook geoefend om op te freestylen. Dus dat was wel chill. Daarna moest je een nummer in in een kring freestylen. 
Als laatste deel van de auditie moest iedereen een motivatiegesprek doen. Dus ze gingen allemaal vragen stellen zoals: Waarom ben jij een aanwinst voor je team? Waarom moet jij naar topteam? Wat heeft het team aan jou? En dan zat je echt zo van, uhhhhh.... 
Maar het rare was, iedereen was zo'n 5-10 minuten bezig ofso en ik kwam al weer naar buiten na 2 minuten... Dus ik zat wel zo van, is dit een goed of slecht teken?
Maar blijkbaar was het een goed teken want ik zit in topteam 1! Ik heb gisteren de 1e training gehad, and that was another cook hoor! Ik was gewend dat als de docente het 1x voordeed dat ik het dan meteen had. Maar dit ging zo snel! Ik moet het nu thuis gaan oefenen om het bij te houden zeg maar. Maarja, wel supervet! Ik ben er zo blij mee!

Blunder!!!
Ik heb in de ABC-tag een voorbeeld vertelt over dat ik als ik mijn OV-kaart kwijt ben, ik dan helemaal in paniek zou raken en helemaal het ergste in gedachten heb enzo. Nou, guess what happened? Juist. Ik ben m'n OV-kaart kwijtgeraakt. 
Gisteren zou ik met iemand meeliften naar het een bepaald punt waar ik dan zou lopen/rennen naar m'n bus. Ik heb namelijk een nogal vervelende busverbinding als ik het 6e vrij ben. Dus als ik de stadsbus zou pakken zou ik een halfuur moeten wachten op mijn bus. Maar hij is dus vet goed in treuzelen dus ik was al helemaal van schiet nou op! Nou, wij eindelijk op de fiets, zie ik achter ons al de bus, dus ik zeg eay zet me hier maar af, kan ik verder met de bus. Dus ik spring er van af en wil in de bus stappen, m'n OV-kaart pakken en.... Waar is m'n OV-kaart?! Ik weet zeker dat ik hem hierin heb gedaan! Dus ik maak maar een gebaar naar de buschauffeur van ja rij maar door, want ik heb m'n OV-kaart niet. Dus de bus rijdt door. Ik helemaal zo van shit waar is ie nu? En ja hoor, ik wist dat ik geen geld mee had, en m'n ouders niet thuis waren. Dus ik had die paniek al helemaal in m'n hoofd. Ik had m'n hele tas doorzocht en m'n lifter staat daar ook maar te kijken van, uhh wat zal ik zeggen? Op een gegeven moment kwam er ook zo'n grappig mannetje naar ons toe, wanneer komt de bus? Ja over 14 minuten meneer. Okay, okay. Nou ik weer op zoek naar m'n OV-kaart. Ik voel op een gegeven moment in m'n achterzak, ik kijk m'n lifter aan, haal m'n OV-kaart opgelucht/sukkelig tevoorschijn, en ik wordt vierkant uitgelachen. Hij zat gewoon in m'n freaking kontzak! Ja, op dat moment voelde ik me even het domste persoon op aarde. Al die paniek voor niks. En ja ik was te laat voor m'n bus dus ik zei tegen m'n lifter van ja ik ga wel lopen. In ieder geval bedankt. Dat mannetje ging er zich ook nog even mee bemoeien en zei: 'Waarom ga je niet gewoon achterop? Of weet je wat? Ga lekker voorop! Gewoon lekker gek doen! Lekker door rood stoplicht rijden enzo!'
Nou we zaten elkaar aan te kijken van wat is dit jonguh? Dus dat was wel een bijzonder domme actie+ een bijzonder mannetje...

School
Yes! Ik heb m'n eerste toets ook weer gehad. En begon natuurlijk gewoon die ochtend pas met leren. Ik bedoel, dat is toch normaal? Ja, ik moet m'n leerschema aanpassen. Ik denk dat ik straks ook al moet beginnen met m'n eerste huiswerk, want anders komt het echt niet goed. Ik heb de komende week namelijk 5 so's ofso. Dus dat wordt sowieso elke avond tot 22:30 leren. Dus ik denk niet echt dat er deze week veel posts online komen. Als je trouwens wilt weten wanneer wat online staat, kan je me volgen op instagram: @anna_mendel. 


Wat heb jij allemaal gedaan deze week? Ben ik de enige die dit soort blunders maakt? Heb je nog blogidee├źn? 
Reacties zijn altijd welkom!

Liefs Anna. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten