zondag 27 september 2015

My (christian) Lifestyle: Onzekerheid.

Hii People!

Onzekerheid. Het meest herkenbare ooit. Daarom heeft ook echt elke blogger hier iets over geschreven. Ik hou meestal van orgineel en niet doen wat iedereen al doet, maar toch vind ik het belangrijk om hierover een artikel te maken, omdat het heel persoonlijk is, en misschien kan ik hier iemand mee helpen. Dus ik hoop dat je er wat aan hebt :)Eigen ervaringen
Ik ben onzeker. Mensen die me kennen zien dat nooit, omdat ik een masker opdoe. Ik laat mezelf zekerder overkomen als dat ik ben. En opzich, ik ben blij met mezelf, maar ik heb ook een duiveltje op m'n schouder. Een duiveltje dat zegt dat ik minder moet gaan eten. Dat zegt dat ik te dikke benen heb. Dat zegt dat ik niet mooi ben. Dat alles bij elkaar liegt. En hij maakt het zo geloofwaardig. Hij fluistert in m'n oor dat ik te veel eet, en daar gaat m'n confidence. Hij wijst naar de meiden met 5 lagen make-up op en zegt, kijk eens naar jou en dan naar hun. Zijn zij niet veel mooier? 
Maar weet je? Ik heb ook een engeltje. En die fluistert op dat moment in m'n oor, kijk eens naar jou en dan naar hun. Ben jij niet veel echter? Ik vergelijk mezelf zo vaak met anderen! En als ik naar het duiveltje luister, zien zij er veel beter uit, zijn ze nooit onzeker, zijn ze perfect. Maar als ik naar het engeltje luister, zijn zij net zo onzeker als mij. 
Het is zo moeilijk te geloven dat ik mooi ben. Dat ik zo bedoeld ben. Met een wipneus, met donaldduckvoetjes, met alle dingen die ik niet mooi vind aan mezelf. Maar dat is wie ik ben. En ik ben mooi. Hoe moeilijk ik dat ook vind om te geloven. 

Wat ik wil zeggen
Stop te vergelijken! We zijn niet gemaakt om elkaar te vergelijken. Wie heeft mooier haar, wie een egalere huid, wie meer talent? Niemand is mooier of minder mooi. Maar de reden dat jij je onzeker voelt omdat je je minder mooi voelt, is omdat de wereld een ideaalbeeld heeft gevormd. Een paar mensen zeggen dit dit en dit is mooi. Het beeld wordt verspreid en degene die die kwaliteiten en kenmerken hebben, zijn 'mooi'. Het is eigenlijk maar net toeval als jij die kwaliteiten en kenmerken hebt. Maar dan moet je je even bedenken hoe weinig dat er zijn. Hoe weinig mensen dat eigenlijk hebben. En hoe veel mensen daar onzeker van worden omdat zij dat niet hebben. 
Iedereen is onzeker. En niemand zou dat moeten zijn. Want het is onterecht. Want jij bent mooi. Precies zoals je bent. 

-Anna

PS: Superinteressant filmpje over ideaalbeelden: https://www.youtube.com/watch?v=Xrp0zJZu0a4 

Bron plaatje.

2 opmerkingen:

  1. Zo inspirerend om te lezen! In veel dingen die je zegt herken ik mezelf, de quote die je erbij hebt gezet is ook heel mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen