zondag 6 september 2015

My (Christian) Lifestyle: Letters to God


Hii Guys!

Zoals jullie weten ben ik christen en schrijf ik hier ook posts over. Aangezien het zondag is wou ik toch nog even een faith post doen. De post gaat over Letters to God. Brieven naar God? Waarom zou ik brieven naar God schrijven? Hij gaat toch niet terugschrijven? Wat heeft het nou voor zin? Nou dat ga ik je vertellen in deze post. 
Sommige hebben al wel gelezen dat ik naar danskamp ben geweest, en dat ik daar een film heb gezien genaamd, Letters to God. Het ging dus over een jongetje met kanker, die zijn gevoelens en belevenissen opschreef en 'stuurde' naar God. Hij had daarmee heel veel mensen onbewust vertelt over zijn geloof, die ook tot bekering kwamen. Supermooie film, echt een aanrader! 
Op die film ben ik dus ook geïnspireerd om ook brieven naar God te schrijven. En het toffe was, ik was al zó lang op zoek naar een manier om te praten met God in plaats van tegen God. En nou zul je misschien denken, uhh... brieven schrijven is júist tegen iemand praten in plaats van met. Maar dat ligt bij mij anders. Op het moment dat ik mijn eerste brief aan God schreef, schreef ik mijn vragen op en beantwoordde God ze door middel van mijn pen, had ik het gevoel. Het was zó raar! Ik was gewoon aan het schrijven, en ik wou in eerste instantie praten over danskamp enzo, maar ik ging al snel naar een ander onderwerp toe. Mijn zwakke geloof. Ja, mijn geloof kan ook heel zwak zijn. Ook al lijkt dat niet zo. God confronteerde mij met die brief hoe zwak mijn geloof was, en hoe vaak Hij zichzelf al wel niet aan mij heeft laten zien. En ik voelde me zo doorzichtig ofso. En ik werd door God geraakt. Gewoon tijdens het schrijven. En ik was aan het praten met God. En dit heeft mijn geloof zó versterkt. 


Ik heb gisteravond al mijn 16e brief geschreven. En ik ben van plan nog veel meer te schrijven. Dit is mijn manier om Stille tijd te houden. En het is zó fijn! Ik schrijf de brieven trouwens in het Engels, omdat ik daarmee beter mijn gevoel kan uitdrukken ofso? 
Ik ben van plan om een soort doos te maken ofso waar ik dan al mijn brieven in ga bewaren. Ik schrijf ook op elke brief de datum, en het nummer erop. Zodat ik ze later makkelijk terug kan lezen. 


Misschien lees jij dit en doe je zelfs ook wel eens aan stille tijd ofso, maar heeft deze methode niet gewerkt. God is creatief. God heeft zoveel manieren om tot jou te spreken! Bij mij is dat door middel van brieven, maar daar heb ik ook 3 jaar over gedaan om dat te ontdekken. En bij jou komt het ook wel!
Misschien lees jij dit met de gedachte van, uhh wat? Ik geloof dat God tot mij wil spreken en ik heb daar zóveel bewijs van. Het zou gewoon raar zijn voor mij om niet te geloven met het aantal bewijzen dat ik heb gehad. Maar als je niet Christen bent, en dit leest. Sowieso, respect! Echt supergaaf dat je dit leest! En ik snap wel als je er niet zoveel van begrijpt, maar als je hier open voor staat, ga je dit ook ontdekken. 

Ondanks dat bij de poll is uitgekomen dat jullie Faith niet het leukste vinden, past het wel heel erg bij me, en wil ik zo af en toe dit soort artikels nog wel schrijven. Maar voor de niet-christenen hier, er zijn/komen nog genoeg andere gekke/leuke posts over fashion, mijn leventje, stellingen, tags enzovoort.

Liefs Anna. 

2 opmerkingen:

  1. Zo cool om te lezen dat je nu de manier voor jezelf gevonden hebt! Ik herken de struggle ook dat je tegen Hem praat maar niet met Hem. Heel motiverend om te zien hoe jij daar nu instaat! En ik vind het trouwens super tof, de posts over geloof, gewoon lekker blijven doen!

    BeantwoordenVerwijderen