zondag 13 september 2015

My (Christian) Lifestyle: Getuigenis.

Heyy mensen!

Vandaag is het weer zondag dus dan vind ik het altijd wel toepasselijk om iets over m'n geloof te vertellen. Vandaag wil ik met jullie een getuigenis delen waarin ik heb ontdekt dat God mij wilt gebruiken. Dus ik hoop dat jullie dit interessant vinden ofso ;)Ik was dus afgelopen mei op Gateway. Dat is een christelijke conferentie met een stuk of 200/300 man. We hadden een goed gevuld programma met o.a. evangeliseren, aanbidden en preken. Het was de laatste dag en ik was niet zo tevreden met wat ik eigenlijk had gedaan. Ik was namelijk nog niet echt uitgestapt naar iemand toe om met diegene te praten over het geloof, en was nog niet zo actief geweest. Dus ik had me voorgenomen om de laatste dag nog even te knallen. 


Dit was dus Gateway.
De laatste dag gingen we naar het winkelcentrum om daar te evangeliseren en nog even te dansen. Dus ik had een beetje gedanst enzo, en toen ging ik met kleine kindjes spelen. Ze waren eerst vet lief en schattig enzo, maar op een gegeven moment begonnen ze veeleisend te worden en een beetje irritant. Op een gegeven moment stond ik bij hun ouders, en ik dacht nou, laat ik gewoon eens een praatje maken met die ouders. Wat kan er mis gaan? Maar ik kwam er dus al heel snel achter waarom die kinderen zo waren.Nou dus ik begon met vragen van ja geloven jullie ergens in? En nouja, ze hoorden niet echt bij een geloof ofso omdat ze zelf ergens in geloofden ofso, maar ze hoorden wel bij de katholieke kerk. Dus ik had gevraagd van gaan jullie wel eens naar de kerk? En nou, eigenlijk niet. We kunnen die kinderen niet meenemen omdat ze alleen maar zitten te schreeuwen. Dus ik zo van maar verder zijn ze wel lief toch? Verwachtend een antwoord zoals jaa natuurlijk! Maar ik kreeg iets heel anders te horen. Nee ze schreeuwen alleen maar en druk doen enzo. Ik vraag van ja maar kinderen zijn toch ook wel leuk ofso? En die man zegt ja die komt van de pil, die van het spiraaltje en die van sterilisatie. Dat krijg je dan als meisje van 13 te horen. Nou, ik zat van binnen echt te janken hoor. Stap ik eindelijk op iemand af, krijg je dit te horen. Dus hij praatte verder over al het slechte in de wereld en gaf God de schuld enzo. En ik bleef maar een beetje ja, God te verdedigen eigenlijk. Ik zei maar van ja, maar er bestaat ook nog een duivel hè? Die veroorzaakt alles. Maar die man was zo negatief. Op een gegeven moment was ons gesprek/ discussie afgelopen omdat ik alweer moest dansen. Maar dat was alweer afgelopen. Ik kwam bij de groep en iedereen vragen van ja waar was je? Ik zo ja ik zat te praten met een hele negatieve man enzo. En ze zagen allemaal dat dat niet goed bij mij was aangekomen. 


Dit vond ik wel een passende quote :p

Aan het eind van de middag gingen we weer terug naar de conferentie om te eten. En op een gegeven moment kwam ik iemand van de organisatoren tegen die mij vertelt dat die man nog naar hem was toegekomen om te vertellen dat hij een supergoed gesprek heeft gehad, en dat ik alles wat hij negatief zag, ik positief inzag en dat vond hij heel bijzonder. Woowh! Die had ik niet zien aankomen! God heeft mij toch gebruikt! Dat was voor mij wel echt een bevestiging dat God een plan heeft met mij, en dat ik toch wel degelijk relevant ben op deze wereld. 

And so are you! God wil jou ook gebruiken en heeft ook een plan met jou! Als je er maar voor open staat. 

Wat vonden jullie ervan? Willen jullie dit soort verhalen vaker horen? Heb je dit zelf ook een keer meegemaakt? 
Reacties altijd welkom!

Liefs, Anna. 

1 opmerking:

  1. Jaa dat was echt heel bijzonder! Maar wel echt een heel mooi voorbeeld! En zulke verhalen vind ik echt leuk om te lezen!��

    BeantwoordenVerwijderen