zondag 20 september 2015

Muziek: To build a home.

Hey mensen! 

Ik heb volgens mij nog nooit echt een muziekblog geplaatst terwijl dat wel m'n interesse is, dus leek het me leuk om nu te doen!
Het liedje heet To build a home van The Cinematic Orchestra, en ik ga jullie vertellen wat het liedje voor mij betekent.To build a home is een prachtig lied en ken je misschien al van So You Think You Can Dance. Hier is een linkje van de dans.
De dans beeld het grote verschil tussen arm en rijk uit. Ik vind de dans echt heel mooi! 
Maar het lied opzich is best abstract. Je kunt daardoor het lied heel persoonlijk maken door je eigen betekenis er aan te geven. En dat vind ik heel tof van het lied!
Daarom wil ik graag de betekenis die ik eraan gegeven heb, aan jullie vertellen. 

Het lied gaat volgens een paar mensen op zo'n site, over een eenzame man. Maar vindt dan de vrouw van z'n leven en ver van zijn thuis bouwt hij een nieuw leven op. Hij is gelukkig maar dan stort z'n wereld in elkaar. Je kunt het vergelijken met het leven. Je hebt alles, huisje boompje beestje, maar je wilt meer. Je wilt de wereld zien. Je denkt niet na bij wat je doet en voor je het weet ga je met de verkeerde mensen om. Je bent gelukkig. Maar dan word je zelf in de duistere wereld getrokken. Je denkt dat drank,drugs, seks, maskers, social media, gamen de leegte vervullen die je in je hart hebt, maar je maakt het gat alleen maar groter. Je denkt dat je de oplossing gevonden hebt voor al je problemen, maar je maakt het alleen maar erger. Wordt wakker! Kijk wat je jezelf aandoet. Kijk wat voor leegte je hebt in je hart die niet kan worden vervult met je verslavingen. Zie wat voor schade het je heeft aangedaan. 
Maar er ís een oplossing. Er ís iemand die de leegte kan vullen. En dat is God. Hij voelt je pijn en leeft met je mee. Hij heeft verdriet omdat jij verdriet hebt. Hij hoort je klagen en Hij wilt zo graag helpen! Hij verlangt ernaar om die leegte die je hebt in je hart, te vervullen. Maar alleen als jij dat Hem toestaat. Alleen als jij naar Hem toegaat en je zonden en zorgen voor Hem neerlegt. Hij wilt je vergeven. En Hij wilt je liefhebben en helpen.

Wauw. Aan het begin van deze post wist ik nog geen eens wat ik ging schrijven. Maar dit is het geworden en ik confronteer mezelf. Net zoals ik altijd in mijn brieven naar God doe. Ik confronteer mezelf met het feit dat ik zelf ook verslaafd ben. Verslaafd aan het wereldse. Verslaafd aan social media, het verlangen naar aandacht, je best doen. Maar met die wereldse dingen, maak ik de leegte die ik heb in mijn hart, alleen maar groter. En ik moet mezelf gewoon helpen herinneren, om naar God toe te gaan, en nederig al mijn fouten aan Zijn voeten te leggen, en los te laten. Om God de leider te laten zijn in mijn leven. 

Ik hoop dat je hier wat aan had :)

Heel veel liefs, Anna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten