woensdag 16 september 2015

10 fouten die ik maak/ heb gemaakt op de middelbare.

Hey mensen! 

Zoals sommigen van jullie wel weten doe ik VWO 3. Mensen zouden dan kunnen verwachten dat ik dan vet goed ben in plannen en leren... Uhm nee. Totaal niet! Ik ben heel goed in uitstellen... En zo maak ik nog wel meer fouten. Ik kan jullie dus geen huiswerktips geven, maar ik kan jullie wel tips geven over wat je niet moet doen. Gebaseerd op eigen ervaring ;)1. Uitstellen.

Grootste fout die ik maak is uitstellen. Misschien is het ook wel een eigenschap... Waarschijnlijk. Maar alsnog, je kan er iets aan doen dus ik noem het een fout. Ik stel niet alleen m'n huiswerk uit, maar echt alles! Ook als ik dus een artikel moet plaatsen, stel ik het ook altijd uit, vooral doordeweeks. Maar het is dus vet onhandig, omdat je dus alles op het laatste moment moet doen. Stel dus zo min mogelijk uit!

2. Afleiden.

Dit is ook meestal een oorzaak waarom ik dingen uitstel. Ik zit even op m'n IPad, en voordat ik het weet zijn we een paar uur verder. Dan heb ik nog amper tijd om het huiswerk voor die volgende dag te maken en stel ik de overige dingen uit naar de 'volgende dag'. En dan gaat dat steeds door. Dus ik heb nu maar een methode waarin ik m'n mobiel beneden heb, en m'n IPad 3 meter van me af. Leg je elektronische dingen dus gewoon weg als je huiswerk aan het maken bent! Ik ben dan opeens tot 20:00 bezig in plaats van 22:30... Scheelt weer bijna 3 uur!

3. Dagdromen.

Dagdromen is ong. het fijnste wat er is. Gewoon lekker voor je uit turen om na te denken over van alles (natuurlijk komt er altijd wel een bepaald onderwerp naar voren...;). Nadenken over je toekomst, fantasieën over beroemd zijn (beroemde blogger zijn;), over je crush... 'Anna!' 'Huh? Wat zei u?' 'Ja had je moeten opletten!'... Zo gaat het dus elke les bij mij... En dan mis ik weer de helft van de lesstof en dan snap ik het weer niet enzo... Kortom. Let op tijdens lessen, hoe saai het ook is, want dat is het halve werk!


Bron
4. Praten...

Bij sommige lessen zit ik gewoon naast een té leuk persoon en kunnen we gewoon de hele les doorpraten. Hetzelfde als bij dagdromen, je krijgt echt niks mee van de les. Maarja... het is zo gezellig... 

5. Slaapgebrek.

Slapen. 1 van de fijnste dingen op aarde... Totdat je wekker gaat! Kreun... Nu al? Serieus? Het is midden in de nacht... Uhm, nee. Het is toch tijd om op te staan. En dan kom je maar zo brak op school, alleen omdat je die avond daarvoor nog moest kiezen wat je die volgende dag moest aan doen. Bijvoorbeeld. Dus op tijd slapen scheelt een hoop!

6. Kluisje.

Een kluisje is natuurlijk superhandig om al je boeken in te doen. Scheelt weer een paar kilo! Maar ik vergeet zo vaak m'n boeken! M'n klasgenootjes weten er alles van. 'Uh jongens... Ik heb m'n natuurkundeboek nog in m'n kluisje liggen.. Kan iemand foto's maken^-^?'  En zo is het deze week al wel een stuk of 3x gebeurd. Dus kijk goed waar je de volgende dag boeken voor nodig hebt!

7. Leren.

Zo saai! Maarja, het hoort erbij. En ik ben dan weer zo'n doos die de avond van te voren gaat leren... En ja om het even wijsneuzerig te maken: Het is verstandiger om een paar dagen van tevoren alles al goed door te lezen zodat het in je lange termijn geheugen komt, zodat je de informatie beter kunt ophalen. Dat dus... 

8. Winkelcentrum...

Wij hebben een hele chille omgeving rondom de school. Namelijk vlak naast school, staat een winkelcentrum. Zo verleidelijk! Vooral in tussenuren... Dan ga je met z'n allen naar het winkelcentrum en dan koopt iedereen natuurlijk, en dan is al dat lekkers echt niet meer te weerstaan! En daar gaat m'n zakgeld! Vorig jaar verspilde ik zeker wel de helft van m'n zakgeld aan het winkelcentrum. Echt zo dom! tegenwoordig neem ik gewoon nooit meer geld mee, kan ik gewoon niks kopen, en een goed excuus om niemand te lenen ;) 

9. Tas met een brugger? 

In de eerste 2 jaren had ik altijd zo'n mega eastpack, met zeg maar 2 van die grote vakken. Paste in ieder geval je boeken in. Maar zo mega onhandig! In de bus zat ik daar ook altijd mee te klooien. Vooral als er iemand naast je ging zitten, moest je je tas op schoot zetten en nou ja.. Ik kon zeg maar nog net ademen;) Tip is dus gewoon een kleinere tas nemen waar alles net in past, en je kluisje gebruiken! 

10. Discussies.

Je hebt soms van die irritante leraren die je echt niet kan uitstaan en het liefst keihard de grond in dist. Hou je in! Ik wil nog wel eens heel graag gelijk hebben maar het gevolg van mijn discussie is dus alleen maar dat die leraar mij niet mag. En dat kan nog wel eens gevolgen hebben. Dus heb je naaste lief! ;)

Dat waren ze weer, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Waar herken je jezelf in? 

-Anna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten