woensdag 15 juli 2015

Talent

Hii Guys!

Vandaag ga ik een stukje schrijven over talent, hoe God het ziet, hoe je het kan gebruiken, en waarom het zo belangrijk is. Ik wou al heel graag een keer een stukje schrijven over geloof. Ik wil namelijk voor iedereen kunnen schrijven. Maar ik wist nog niet echt precies hoe en wat. En toen kwam ik op het onderwerp talent. Ik ga gewoon uit mijn hart en ervaringen schrijven en ik hoop dat ik jullie hiermee wat kan leren.
Talent. We hebben er allemaal sowieso wel 1. De één heeft meer talenten, de ander maar 1. Maar je mag ze gebruiken. Al heb je er maar 1. Het doet me denken aan de bijbelse gelijkenis over de 3 dienaren. Het is een lang stuk, maar het is heel mooi om te lezen. Hier het verhaal:

Mattheüs 25: 14-27

Een man gaat op reis. Hij roept zijn dienaren bij zich, en hij geeft hun de opdracht om voor zijn geld te zorgen. De ene dienaar krijgt een miljoen, de 2e een half miljoen en de derde honderdduizend. De heer geeft elke dienaar het bedrag dat bij hem past. Dan gaat hij op reis.
De dienaar die een miljoen heeft gekregen, gaat meteen aan de slag. Hij handelt met het geld en verdient er een miljoen bij. 
De dienaar die ene half miljoen heeft gekregen, doet hetzelfde. En hij verdient er een half miljoen bij. 
Maar de dienaar die honderdduizend gekregen heeft, graaft een gat in de grond. En hij verstopt het geld van zijn heer.
Na een lange tijd komt de heer terug, en wilt weten wat zijn dienaren met het geld gedaan hebben. 
De dienaar met een miljoen kom bij de heer. Hij geeft hem ook het tweede miljoen en zegt: 'Heer u gaf mij één miljoen . Kijk ik heb er één miljoen bij verdiend.' Dan zegt de heer tegen hem: 'Uitstekend! Jij bent een goede en trouwe dienaar. Je hebt trouw gezorgd voor een klein bedrag. Daarom krijg je de leiding over grote en belangrijke zaken. Kom nu naar mijn feest.'
Ook de dienaar die een half miljoen gekregen heeft, komt bij de heer. Hij zegt: 'Heer, u gaf mij een half miljoen. Kijk, ik heb er een half miljoen bij verdiend.' Dan zegt de heer tegen hem: Uitstekend! Jij bent een goede en trouwe dienaar. Je hebt trouw gezorgd voor een klein bedrag. Daarom krijg je de leiding over grote en belangrijke zaken. Kom nu naar mijn feest.'
Maar dan komt de dienaar die honderdduizend gekregen heeft. Hij zegt: 'Heer, Ik weet dat u streng bent. Voor u is het nooit genoeg, u wilt altijd meer. Ik was bang het geld te verliezen. Daarom heb ik het geld verstopt in de grond. Kijk, hier is al uw geld terug.'
Dan zegt de heer tegen hem: 'Jij bent een slechte en luie dienaar! Jij zegt zelf dat het voor mij nooit genoeg is en dat ik altijd meer wil. Waarom heb je mijn geld dan niet naar de bank gebracht? Dan had ik het nu met rente terug kunnen krijgen.'

Wauw... Met deze gelijkenis word ik altijd wel weer geconfronteerd. Gebruik je talenten want dan word je beloond. 
Echt iedereen heeft talenten. Ook jij! Misschien moet je het nog ontdekken, maar je hebt het wel!
Op deze manier gebruik ik mijn talent.
Met jou talent kan je God eren. Wat het ook is. Is het gitaar spelen? Speel dan eens een liedje voor God! Is het dansen? Gebruik het om God te aanbidden. Is het sport? Gebruik het dan om met jongeren in contact te komen en te evangeliseren. Je kunt echt met elk talent God eren! 
Ik zelf heb mijn talent om God te eren op mijn 11e ontdekt. Dansen. Ik gebruik het nu om God te aanbidden. Dat kan ook met HipHop. Laat mensen zien dat het geloof chill en cool kan zijn. 

Gebruik je talent en geef het terug aan God.Vond je dit nu een mooie blog? Laat het me dan weten in de reacties! 

Heel veel liefs, Anna.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten